Mis omadused teevad meist liidri?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerika psühholoogide ja sotsioloogide korraldatud uuringus selgitati välja, millised negatiivsed omadused aitavad karjääri edendada.

Ajakirjas The Psychological Science avaldatud uuringus mõõdeti edukate inimeste erinevaid juhiomadusi, vahendas geniusbeauty.com.

Eksperdid leidsid, et vahel võivad inimeste negatiivsed jooned edule kaasa aidata. Näiteks viivad otsustamatus ja ettevaatlikkus suurema produktiivsuseni.

Lisaks järeldasid teadlased, et nartsissism, teistesse kriitiliselt suhtumine ja ka olukordade dramatiseerimine aitavad liidriomaduste väljakujunemisele kaasa.

Siiski rõhutasid uuringu autorid, et ainuüksi negatiivsed iseloomujooned kellestki liidrit ei tee – oluline on omaduste kohandamine vastavalt meeskonna vajadustele ja konkreetsetele olukordadele.

Näiteks saavad eneseimetlejad ja väga enesekindlad inimesed tavaliselt tööintervjuudel väga hästi hakkama, kuid võivad ihaldatud ametikohale jõudes hakata teisi inimesi ära kasutama – see omakorda loob meeskonnas negatiivse õhkkonna ning takistab liidriks saamist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles