Seitse kindlat nippi, kuidas saada parimaid reisifotosid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eneli Rahula

Reisimine on suurim investeering mälestusesse ning neid hetki tuleks tõeliselt nautida! Kuigi peaks meeles pidama, et fotod ning videod meenutavad neid aegu ka aastaid hiljem, seega on väga oluline teada kuidas saada parimaid tulemusi. Jagan enda nippe ning ideid, et teha reisil häid fotosid ja videoid! 

Mine lähemale!

Otsi detaile ning püüa jäädvustada väikseid asju, mis väljendaksid antud hetkeemotsiooni või koha eripära. Nende tulemuste saamiseks mine lihtsalt lähemale või kasuta võimaluse korral suumiga objektiivi! Sellised detailid annavad fotode seeriale väga palju juurde ja vaatajal on vahetum lugu jälgida. 

Tunne oma kaamerat!

Uus kaamera on alati väga põnev, kuid ei ole just kõige nutikam minna tundmatu tehnikaga reisile ja usaldada vaid neid seadmeid. Eelnevalt tuleks õppida tundma kaamerat, seadeid ja eripärasid, et saaks kõik väärt hetked ikka kaadrisse.

Mängi fookusega!

Teravusega mängimine annab tulemusele väga palju juurde - saab tähelepanu juhtida mingile kindlale asjale või luua sügavusi. Eriti videoklippe tehes on vaatajal põnev jälgida kuidas fookus liigub ühelt objektilt teisele. 

Püüa emotsioone!

Reaalsed emotsioonid, näoilmed ning hetked ütlevad rohkem kui tuhat sõna! Selliste fotodega on vaatajatel kergem samastuda ning need mõjuvad ka paremini. Meie ümber on niigi palju võltsi seega üritagem näha rohkem reaalsust ja siiraid hetki.

Täida kaader!

Pildistama hakates mõtle juba ette tulemusele, mida saavutada tahad. Fotot tehes ära raiska olevat ruumi ning jälgi, et kõik vajalik oleks olemas. Märkan kõige enam, et fotosid tehes on kaader kas tühi või täis peamiselt taustamüra, mida tegelikult vaja ei oleks.

Tööta valgusega!

Püüa võimalikult palju töötada naturaalse päevavalgusega, kuid pea meeles, et inimsilm näeb hulga rohkem kui objektiiv ja kaamera. Otsene päike toob hästi välja küll värvid ning detailid, kuid võib tekitada tugevaid varje ja ülevalgustatuid kohti. Vaadates varjudesse ja pimedusse suudab inimsilm eraldada jooni ja kujutisi, kuid kaamera võib hätta jääda. Hea on aga teada, et päikesetõusu ja -languse valgus loovad kauni ja pehme tulemuse. 

Ole loov!

Alati on mugav ning ohutu hoida pildistatavat objekti pildi keskel, lisada veidi tausta ja teha klõps, kuid teinekord tasub proovida ka midagi uut. Püüa seda punkti eriti meeles pidada populaarsetes sihtkohtades, proovi leida mingi uus idee, vaade või koht, et saada turisti radadelt välja. Teistmoodi perspektiivid, vaated ja kompositsioonid on põnevamad ning loovamad!

Kes on autor Eneli Rahula? «Olen rändaja, jumestaja ning blogija Eestimaa kaunite metsade vahelt. Investeerin mälestustesse ning käin mööda rada, mis pakuks põnevust ja väljakutseid. Naudin. Naeran. Näen.

Minu tegemiste ja teiste postitustega saad kursis olla läbi www.dodolce.com lehe või tule aja juttu Facebookis - www.facebook.com/enelirahulapage.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles