Eksperdid hoiatavad: kuivšampoon võib juuksed rikkuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuivšampoon on lühikese ajaga nii mõnegi naise suureks lemmikuks saanud. On ka põhjust: tänu kuivšampoonile ei pea väga tihti juukseid pesema, sest selle imetoote abil saab rasuseid juukseid kergesti varjata. Ent eksperdid hoiatavad, et kuivšampooniga tuleks olla ettevaatlik.

Nimelt ei tasuks kuivšampooni kasutamisega liiale minna. Juuste väljalangemist lähemalt uurinud Lucinda Ellery on täheldanud, et kuivšampooni jäänused kogunevad peanahale ja võivad karvanääpse ummistada, see aga takistab juuste normaalset kasvamist, kirjutab Good Housekeeping.

Teisisõnu võib öelda, et kui sa praegu kasutad julgelt kuivšampooni, siis tulevikus võivad su kiharad olla üsna õhukesed. Samuti on eksperdid märganud, et kuivšampoonis olevad rasu koguvad puudrid võivad olla liigagi tõhusad ja eemaldavad juustelt kogu normaalse niiskuse. Tulemuseks on see, et juuksed ei näe kuigi terved välja, on väga kuivad ja lähevad kergesti katki.

Nahaarst dr Dendy Engelman sõnas, et kuivšampooni liigtarbimisest tekkivat kahju ei saa tavalise šampooniga heaks teha. «Kõige parem oleks kasutada sügavpuhastavat šampooni ja stimuleerida peanahka massaaži abil,» soovitas ta. Pese juukseid korra nädalas sügavpuhastava šampooniga ja kasuta kuivšampooni mõõdukalt (pesukordade vahele võiks maksimaalselt jätta kolm päeva, selles vahemikus võid kasutada kuivšampooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles