Viis nippi, kuidas hobist edukas äri luua

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobi.
Hobi. Foto: SCANPIX

Meil kõigil on mõne tegevuse vastu kirglik huvi. Teatud tingimustel võib elule mõtet andvast hobist saada kasutoov äri.

Kuidas omandada piisavalt kogemust, arendada enesekindlust ja saavutada asjatundlikkus, et muuta hobi edukaks äriks, küsis shine.yahoo.com.

Allpool on toodud viis soovitust, kuidas muuta enda poole kohaga hobi täiskohaga tööks.

Paku tasuta või allahinnatud näidiseid

Kui püüad midagi müüa: koomiksitest riieteni, ehetest sušini või teatud teenust, harjuta valmistamist ja testi toodet alguses sõprade peal. Kutsu nad endale külla ning jaga tasuta näidiseid või heldelt allahinnatud tooteid. Palu neilt ausat tagasisidet, et saaksid toodet täiustada ja laiemale tarbijaskonnale müüa.

Tutvu tagamaadega

Igal tööstusharul toimub koolitusi, seega võta ühest lähimast osa, et enda valitud ala ekspertidega kohtuda. Otsi suurimad ettevõtteid, mis sama teevad, mida sinagi ning uuri, kas nad ei sooviks palgata energilist töötajat, et saaksid äritegevust algusest peale tundma õppida. Võid alustada ka praktikandina või osalisel töökohal.

Levita teavet internetis

Kui oled kindlaks teinud, et hobil on tulevikku ja arenguvõimalusi, siis kasuta sotsiaalvõrgustikke, et leida rohkem võimalikke kolleege, väljavaateid ja kliente. Palu võtmetegelastel enda võrgustikuga ühineda. Mida suurem grupp, seda suurem tõenäosus, et sind saadab edu.

Reklaam

Kui oled hobi viimistlenud ja valmis järgmisele tasandile liikuma, loo uuest ettevõtmisest lihtne veebileht. Täienda seda võimsa firmanimega, hästi disainitud logoga ja levita sõna Twitteri, Facebooki, YouTube'i, teiste võrgustike või elektronposti kaudu.

Tee hobist täiskohaga töö

Kui hobi pakub sulle täielikku rahulolu ning mis kõige olulisem, on näidanud kolme kuni kuue kuu jooksul kindlat edu ja kasumit, kuuluta see enda uueks täiskohaga tööks. Edu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles