Ainult naistele mõeldud laulukonkurss võib viia Los Angelesesse

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üleilmne veebipõhine laulukonkurss Avon Voices otsib erilise häälega naisi. Konkursi esimesse vooru valitakse 197 parimat ning lõppvõistlus leiab aset järgmise aasta detsembris Los Angeleses.

Ehkki laulukonkursist saavad osa võtta ainult naised, võivad sama konkursi laulude kirjutamise võistlusel osaleda nii mehed kui naised. Aktiivset osavõttu oodatakse ka veebipublikumilt rahvalemmikute väljaselgitamiseks.

Konkursi tulemusena valitakse välja kaks lauljat professionaalsel tasemel albumi salvestamiseks, mille müügitulust läheb osa tüdrukute ja naiste vastase vägivalla vastu võitlemiseks.

Üks lauljatest selgitatakse välja Avoniga seotud naisterahvaste seast firmasisesel võistlusel. See, kuidas kahe võitja vahel lood plaadil jagatakse ja milliseks lõplik repertuaar kujuneb, selgub plaati tehes.

Laulude nimekiri on ette antud

Laulude valikusse, mida tuleb konkursil osalemiseks esitada, kuulub sada lugu, enamik ingliskeelsed, ent mõned ka poola, vene ja hispaania keeles. Laulude nimekirjast võib leida näiteks Patsy Cline'i repertuaari kuulunud imekauni «Crazy», Whitney Houstoni tuntuks lauldud «I'm Every Woman» või Cyndi Lauperi laulukavasse kuuluva «True Colors».

Konkursi žüriid juhib kuuekordne Grammy laureaat, ameerika lauljanna ja disainer Fergie. Viiest geograafilisest regioonist valitakse kokku 197 naist, kes pääsevad esimesse vooru. Edasipääsemist mõjutavad ka veebihääletuse tulemused.

Avon Eesti avalike suhete ja reklaami juht Anu Adra-Entsik leidis, et eestlastel võib olla väga suur šanss esimesse vooru pääseda, kuna lõppotsust mõjutavad nii žürii kui rahvahääletus.

Lauljatele ei ole tema sõnul ka selles mõttes piirangut, kui tuntud nad juba on. Olulisim reegel laulukirjutajaile on, et tegemist oleks originaallooga, mis spetsiaalselt konkursi jaoks kirjutatud.

Lõppvõistlus aasta pärast Los Angeleses

Konkursi lõppvõistlus leiab aset aasta pärast Los Angeleses. Kümme finalisti laulavad ja lindistavad maailmakuulsa laulukirjutaja Diane Warreni kirjutatud originaallaulu.

Laulukonkursil osalemiseks tuleb laadida oma esitlusvideo aadressil www.avonvoices.com  üles hiljemalt 13. veebruariks 2011, konkursist osa võttev naisterahvas peab olema vähemalt 18-aastane.

Laulude kirjutamise konkurss algab hiljem, kestes 20. maist 1. juulini 2011. aastal ning sellest võivad osa võtta nii mehed kui naised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles