Seitse suhteküsimust, millele oled vastust otsinud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui mitmeid kordi oled astunud paarisuhtesse mõeldes, kuidas teatud probleemidega toime tulla või soovinud vastuseid küsimustele, mis mõttes mõlguvad?

Mõningad küsimused lahenevad küll partnerlussuhte käigus, kuid tekkida võivad uued. Alljärgnevalt on välja toodud vastused seitsmele küsimusele, kirjutas Talynn lynn portaalis AllWomensTalk.com.

Kui olulisel kohal on paarisuhtes rääkimine?

Vastus on lühike: väga. Avatud suhtlemine inimesega, kellega sooviksid kogu ülejäänud elu koos veeta, on esmatähtis. Vähene mõtete jagamine ehitab aja jooksul kahe inimese vahele müüri, mis võib lõpuks suhte purunemiseni viia.

Kas truudusetus on andestatav?

Loo autor usub, et truudusetust võib andestada, kuigi see poleks kerge. Abikaasa petmine on üks kõige hävituslikumaid tegusid suhtele. Kes aga takistuse ületavad, kasvavad tugevamalt kokku, teades, et nende armastus on võimeline andestama. Andestamine on oskus, mille õppimine kõvasti tööd nõuab.

Kas tasub teada kogu kallima minevikku?

Kuigi siinrääkija avaldas vaid enda isiklikku arvamust, siis leiab ta, et paarisuhtele ei ole hea, kui üksteise minevikust kõike teatakse. Tähtsad küsimused – näiteks varasemad abielud või suguhaigused - peaksid loomulikult olema räägitud, kuid teatud detailid ja mineviku armulood võiks jääda enda teada.

Liiga palju informatsiooni võib panna võhivõõrast inimest põlgama ning soovima, et teataks vähem. Ning kindlasti ei tasu detaile uurides vihastuda, kui need lõpuks avaldatakse.

Milline on ideaalne suhe?

Paarisuhet võib terveks pidada, kui mõlemad partnerid on omavahelises suhtlemises ausad ja avatud. Kui nad teineteist täielikult usaldavad. Kui osatakse erimeelsused ilma suureks puhutud tülideta lahendada ning kompromissile jõuda. Kui mõlemad pooled töötavad selle nimel, et ühiselt hästi aega veeta. Ning kui jagatakse üksteisele alati hellust.

Mida tähendab armastus?

Armastusele on väga palju definitsioone, kuid siinne seisukoht on, et armastuse korral soovitakse partneri kõrvale jääda, mis iganes juhtub. Kui nõustutakse üksteise eest elu andma mitte ainult füüsilises mõttes, vaid loobutakse ka vahel isiklikust ajast, et seda partnerile pühendada.

Kas minevik võib suhet mõjutada?

Näiteks kiusamine lapsepõlves või pettumust valmistanud paarisuhted minevikust võivad suhet kahjustada. Kui partner on taolisi sündmuseid üle elanud, siis tuleks temaga kannatlikult ja mõistvalt käituda. Kui oled ise kunagi kiusamise, või veel hullem, vägistamise, ohvriks sattunud, siis oleks hea sellest paarisuhte alguses partnerile rääkida, et probleeme ennetada. Taolised mälestused võtavad aastaid, et neist üle saada. Kui kallim aga pole nõus sinuga kannatlik olema, pole ta see «õige».

Kui oluline on usaldus paarisuhtes?

Usalduse tekkimine võtab aastaid, kuid võib hävineda sekundiga. Väga oluline on usaldada abikaasa võimet truuks jääda – nii keha kui hingega. Usaldus (koos armastusega) on tugeva abielu alustalaks. Näita kohe suhte algul, et sind võib igati usaldada ning tööta selle püsimise nimel iga päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles