Kaheksa väärtuslikku nõuannet 70-aastastelt

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Mida vanemaks me saame, seda paremini me elu mõista suudame. Eakate nõuanded võivad sageli olla väga väärtuslikud ning neid tasub kuulata.

Redditis rääkisid inimesed, mida nad on õppinud neilt, kes on elanud maailmas kauem kui 70 aastat.

  1. Maksa arved õigel ajal ja ära ela võlgu. Tänapäeval on võlgu jääda ja võlgu elada imelihtne. Mida aeg edasi, seda raskem on aga võlakoormast lahti saada. Seega: maksa oma arved õigel ajal, hoia nina vee peal ning ela vastavalt oma võimetele.
  2. Naudi iga hetke. Meile on antud ainult üks elu, seega naudi iga hetke, mis sulle antud on. Naudi oma noorust, naudi oma keskiga, naudi vananemisega lisanduvat tarkust ja väärikust.
  3. Su keha maksab kätte. Toitu hästi, hoia end vormis ning ära käitu oma kehaga nagu viimane jobu. Tarbi  kehale kahjulikku mõõdukalt, sest mida halvemini sa oma kehaga ringi käid, seda rohkem lõivu hiljem selle eest maksma pead.
  4. Mitte kellelgi pole kunagi 100-protsendiliselt õigus. Sul on kindlasti elus palju iidoleid ja inimesi, kellele sa alt üles vaatad, aga mitte kellegi nõuandeid ei tasu järgida pimesi.
  5. Lapsed ei jää igavesti lasteks. Jah, lastega võib olla raske, aga naudi nende lapsepõlve, kuniks seda on antud. Naudi aega, mida saad nendega veeta.
  6. Ära võta elu liiga tõsiselt. Sest me keegi ei pääse sellest niikuinii eluga.
  7. Vahel on töö lihtsalt töö. Ütlus, et me ei saa kunagi olla tõeliselt õnnelikud, kuni pole leidnud oma kutsumust, on müüt. Vahepeal on meil lihtsalt töökoht, mis aitab meil ära elada ning lõbutseda, töö ei pea ise olema miski, mis on lõbus. Peaasi, et sul üldse töö on!
  8. Su asjad on lihtsalt asjad. Mis siis, et naabril on parem auto – hinda seda, mis sul juba olemas. Su asjad on lihtsalt asjad ja miski pole igavene.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles