Levinud valed, mida naised kuulevad kogu oma elu jooksul

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Millegipärast on nii, et naised kasvavad üles väärastunud tõekspidamistega. Meile öeldakse, et me ei oska hästi matemaatikat, me ei oska tööriistu kasutada ja kindlasti peame oma välimuse eest hoolitsema, sest naine peab olema alati ilus. Ühiskond söödab meile valesid ja vahel neelame need alla, teinekord oleme aga targemad ega usu seda, mida räägitakse.

YourTango tõi välja kaheksa levinud valet, mida naised kuulevad terve oma elu jooksul.

1. Tüdrukust saab naine siis, kui tal algab menstruatsioon

Mõnel tüdrukul võib kuupuhastus alata juba 11-aastaselt, ent see ei tähenda, et ta oleks kohe küps naine. Millegipärast räägitakse aga neidudele, et kui menstruatsioon on alanud, siis on tüdrukust saanud naine. Ära usu seda ja ära räägi seda ka oma tütrele, sest menstruatsioon pole kindlasti ainus asi, mis teeb tüdrukust naise.

2. Bikiine tohivad kanda vaid saledad naised

Pole vahet, kui suur või väike sa oled, samuti ei oma mingit tähtsust see, kui vana sa oled – bikiine võivad kanda kõik naised. 

3. Suurus on oluline

Seda valet kuuleb eriti palju siis, kui naine muutub seksuaalselt aktiivseks. Nimelt meeldib osale inimestele väita, et see, kui suur on mehe peenis, on väga oluline. See on jälle üks vale. See, kui hea või halb on seks, ei sõltu mehe peenise suurusest. Kahjuks mõistavad paljud naised seda alles hilisemas eas.

4. Naistel pole lubatud vananeda

Ja kui naine tõesti vananeb ning see hakkab tema välimusest paistma, siis peab ta vanaduse märke varjama meigi ning juuksevärviga. Sellest jääb mulje, nagu vananemine oleks midagi kriminaalset, mitte normaalne osa elust. Keegi meist pole üliinimene ja me kõik vananeme.

5. Abielu muudab naise elu täiuslikuks

Millegipärast usuvad paljud, et vallalised on õnnetud ja kindlasti ei tasuks elu lõpuni vallaline olla, pigem tuleks leida võimalikult kiiresti omale hea kaaslane. Ära usu seda. Sul pole vaja kallimat või abikaasat selleks, et end täiuslikuna tunda. Ära arva, et teine inimene saab sind kuidagi täiendada.

6. Kõik naised armastavad kingi

Sama hästi võiks öelda, et maailmas on vaid nelja tüüpi naisi: Carried, Samanthad, Charlotted ja Mirandad. Aga ei ole ju, erinevaid naisi on väga palju. Seetõttu ei saa üldistada ja öelda, et kõigile naistele meeldivad kingad või et kõik naised tõttavad pärast lahkuminekut poest jäätist ostma, et end lohutada.

7. Naised pole nii seksuaalsed kui mehed

Kuigi naiste ja meeste rollid on muutunud võrdsemaks, usutakse endiselt, et naised ei tunne seksi vastu nii suurt huvi kui mehed. Naised ei ihka seksi ja kindlasti ei tegele naised masturbeerimisega. Vale! Kõik inimesed on seksuaalsed, selles ei erine naised meestest sugugi.

8. Naised pole suutelised kõike saavutama

Naistele öeldakse sageli, et nad peavad valima, kas nad tahavad teha karjääri või lapsi, sest mõlemat korraga pole võimalik saavutada. See on ilmselt üks suurimaid valesid. Naine peab võib-olla rohkem vaeva nägema, kui ta soovib tööl edukas olla ega taha lapsi unarusse jätta, aga see ei tähenda, et seda poleks võimalik teha.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles