Müüja kommentaar teismelise tüdruku keha kohta ajas ema endast välja

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Teismelise tütrega poodlemine võib olla üsna väsitav tegevus, eriti siis, kui tütrel on tarvis leida mõne tähtsa koolipeo jaoks uhke kleit. Tütre jaoks on tegemist olulise sündmusega ja ta tahab võimalikult hea välja näha. Ent mõni asi võib selle poeskäigu teie mõlema jaoks rikkuda.

Megan Naramore Harris läks oma tütrega poodi, et tütrele koolipeo jaoks kleit soetada. Kõik läks hästi, kuni kleidipoe müüja kommentaar rikkus ema ja tütre päeva. Nimelt proovis Naramore Harrise tütar selga üht punast kleiti ja poemüüja soovitas neiul kanda selle kleidi all korrigeerivat aluspesu, kirjutab Good Housekeeping.

Sellest kommentaarist ajendatult otsustas Naramore Harris kirjutada sotsiaalmeedias postituse vastuseks sellistele kommentaaridele. Ta leiab, et kõige tähtsam on siiski see, kuidas noor naine end valitud kleidis tunneb, mitte see, mida ta teiste arvates peaks seljas kandma. Tema postitus oli järgmine:

Hea müüja

Pildil on mu teismeline tütar, kes soovis koolipeo jaoks kleite proovida. Ma leidsin selle kleidi ja palusin tal seda proovida. Ta ütles mulle, et see pole päris tema stiil, aga proovis seda siiski. Minu arvates nägi ta selles väga küps välja ja ta naeratas, tema arvates tegi see kleit teda liiga vanaks, kuid ta lubas mul siiski temast pilti teha. Vahetult pärast seda tulid sina ja ütlesid, et mu tütar peaks selle kleidi all kandma korrigeerivat aluspesu. Ma palusin tütrel minna riideid vahetama. Ma ütlesin sulle, et ta näeb ka ilma korrigeeriva pesuta hea välja. Sa jätkasid minuga vaidlemist. Lõpuks me lahkusime poest. 

Ma oleks tahtnud sulle öelda, et väga paljud tüdrukud on oma keha suhtes ebakindlad ja kui keegi ütleb neile, et nad peaksid kandma korrigeerivat aluspesu, siis see võib tüdrukule üsna halvasti mõjuda. Igas vanuses ja suuruses tüdrukud on täiuslikud, sest jumal lõi neid sellistena. Kui nad tunnevad end valitud kleidis hästi, siis muu polegi oluline. Mu tütar on pikk, ta ujub, jookseb, tantsib ja tegeleb joogaga. Ta on sportlik. Ta on ilus. Tal polnud vaja, et sina ütleksid talle, et ta pole täiuslik. 

Ma loodan, et seda jagatakse ja see jõuab lõpuks sinuni, et sa ei ütleks enam kunagi ühelegi tüdrukule nii. Kunagi ei tea, milliseid negatiivseid või positiivseid mõtteid nad on ise endast mõelnud.

Siiralt

ilusa tüdruku ema

Postitust asuti usinalt Facebookis jagama ja mõned kommenteerijad leidsid, et naine on avalikult oma tütart häbistanud. See ajendas naist kirjutama veel teist postitust, kus ta kinnitab, et tema tütar lubas tal fotot jagada ja oli oma ema teo üle uhke. 

Dear sales lady at Dillard's Towne East Mall, This is my teenage daughter who wanted to try on dresses for an upcoming...

Posted by Megan Naramore Harris on Wednesday, 20 January 2016
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles