Rootsi popid lastenimed tulevad tuntud väljamõeldud tegelastelt

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elsa filmist «Frozen»
Elsa filmist «Frozen» Foto: AP / Scanpix

Värske statistika näitab, et paljusid Rootsi lapsevanemaid on beebile nime pannes inspireerinud ilukirjanduslikud tegelased. Viie kõige popima nime seas, mis möödunud aastal uutele kodanikele pandi, oli esikohal Elsa ja neljandal kohal Saga.

Juba teist aastat oli rootslaste kõige popim laste nimi Elsa, mis sai tuntuks Disney multifilmist «Frozen», edastab The Local.

Rootsi Statistikaameti demograafiateadlase Margareta Carlssoni sõnul oli neile suur üllatus, et edetabeli tippu sattus nimi Saga, mis on küll käibel olnud juba aastasadu, kuid pole siiani olnud väga moodne nimi. Teadlase selgitusel on tõenäoliselt selle põhjuseks Rootsi ülipopulaarne krimidraama «Bron» («Sild» - toim.), mille kangelanna Saga Norén on vallutanud televaatajate südamed. 

Saga (tõlkes saaga, lugu - toim.) oli Norra luule ja ajaloo jumalanna Friggi teine nimi. Möödunud aastal jäi see populaarsete beebinimede edetabelis 21. kohale. 

Rootsi populaarseimad lastenimed 2015. aastal

Tüdrukud

1. Elsa

2. Alice

3. Maja

4. Saga

5. Ella

6. Lilly

7. Olivia

8. Ebba

9. Wilma

10. Julia

Poisid 

1. William

2. Lucas

3. Liam

4. Oscar

5. Elias

6. Hugo

7. Oliver

8. Charlie

9. Axel

10. Vincent

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles