Üllatavalt lihtne viis, kuidas ennetada laste ülekaaluliseks muutumist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USAs on laste ülekaalulisus muutunud lausa epideemiaks. Haiguste kontrolli ja ennetuse keskuse andmetel on laste ülekaalulisus viimase 30 aastaga kahekordistunud ja noorukite ülekaalulisus lausa neljakordistunud.

Kuna lastel on kogu aeg ligipääs kiirtoidule ja imemagusatele limonaadidele, siis pole mingi üllatus, et lapsed muutuvad üha suuremaks ja kogukamaks. Ent kurb on seegi, millised on laste toiduvalikud USA koolides, sest nii automaatides kui ka koolikohvikus on tavaliselt vaid ebatervislikud toidud, kirjutab Woman’s Day.

Õnneks on teadlased asja lähemalt uurinud ja usuvad, et leidsid probleemile lahenduse. New Yorgi ülikooli juures asuva Langone’i meditsiinikeskuse teadlased on arvamusel, et laste ülekaalulisusele saab lõpu teha vee abil. Teadlased leidsid, et neis koolides, kus lastel oli ligipääs veele ja nad said seda vabalt juua, kaalusid lapsed vähem kui koolides, kus ligipääs veele polnud kuigi hea.

Teadlased märkisid, et uuringus osales enam kui miljon kuni 8. klassi last 1200 koolist. Neis koolides, kus lapsed said vabalt vett juua, kaalusid õpilased keskmiselt 1,8–2,3 kilogrammi vähem.

Vanemteadlane Brian Elbe selgitas, et see, kui lastel on ligipääs veele, mõjutab oluliselt laste tervist ja kehakaalu. Teadlane Amy Ellen Schwartz sõnas, et tuleks märkimisväärselt vähendada magusate jookide kättesaadavust ja suurendada vee kättesaadavust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles