Kaheksa põhjust, miks su juuksed muutuvad kiirelt rasuseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõned naised pesevad oma juukseid iga päev, sest kiharad muutuvad liiga kiiresti rasuseks ja see tekitab ebamugavust. Aga selle asemel, et probleemi lühiajaliselt lahendada, võiks lähemalt uurida, mis muudab juuksed kergesti rasuseks.

Good Housekeeping tõi välja kaheksa põhjust, miks muutuvad juuksed kiiresti rasuseks.

1. Sa katsud oma juukseid liiga tihti

Kui puudutad oma nägu või juukseid, siis kandub sõrmedel ja kätel olev rasu edasi ning võib juuksed mustaks ning näo vistrikuliseks teha. Võid mainida ka oma kallimale, et ta su juukseid väga tihti ei puudutaks – ilmselt talle meeldib sulle pai teha, kuid see muudab juuksed kiiremini rasuseks.

2. Sa pesed juukseid liiga tihti

Pesed juukseid ilmselt selleks, et rasust lahti saada, kuid sellest pole tegelikult kasu. Igapäevane juuste pesemine röövib juustelt liiga palju loomulikku rasu, seega hakkavad näärmed rohkem rasu tootma, et kahju korvata. Ürita oma juukseid pesta üle päeva või 2-3 korda nädalas. Pikas perspektiivis on juuksed sulle tänulikud.

3. Sa kasutad liiga palju palsamit

Ole palsamiga ettevaatlik. Mõni palsam võib juustele liiga rusuvalt mõjuda. Samuti tasuks jälgida, et kui kasutad palsamit, siis pese see ka korralikult juustest välja, muidu võivad ülejäägid juuksed kiirelt mustaks teha. Kolmas oluline asi on see, et palsamit tuleks kanda vaid rasustele juuksejuurtele ja elututele otstele.

4. Sa harjad juukseid liiga tihti

Juuste liiga sage harjamine võib stimuleerida rasu tootmist. Esialgu võivad juuksed olla kenasti läikivad, kuid peagi muutuvad need rasuseks. Kui sulle meeldib oma juukseid tihti harjata, keskendu vaid otstele, ära harja juukseid pidevalt kogu pikkuses.

5. Su juuksehari on üsna vana ja räpane

Juukseharjas võivad peituda igasugu räpased tegelased – ajapikku kogunevad sinna erinevate juuksehooldustoodete jäänused ja need võivad su puhtad juuksed kiirelt mustaks teha. Puhasta oma harja regulaarselt.

6. Su juuksehari on juuksekarvu täis

Karvu täis olev juuksehari ei pruugi olla kõige hullem süüdlane juuste rasuseks tegemises, aga vanade karvade küljes olev rasu võib su juustele kanduda ja see pole sugugi hea. Tee hari karvadest puhtaks enne, kui hakkad juukseid harjama.

7. Sa kasutad valesid juuksehooldustooteid

Võib-olla valid poes juuksehooldustooteid hinna järgi, mis tähendab seda, et need ei pruugi üldse sobida sinu juuksetüübile. Eelista neid, mille koostisosade nimekiri pole meeletult pikk ja väldi kindlasti neid tooteid, mis lubavad «läiget» ja «niisutust», sest need sobivad pigem kuivadele ning elututele juustele.

8. Su juustesse on kogunenud liiga palju erinevate toodete jääke

Juuksehooldusvahendid võivad karvanääpse ummistada. Kui kasutad regulaarselt näiteks kuivšampooni, siis võiksid 2-4 korda kuus pesta oma pead sügavpuhastava šampooniga, mis puhastab juukseid ja peanahka. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles