13 ametikohta, kus teenib üllatavalt hästi

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Maailmas on palju töid, mis tuleb ära teha ning mis sulle esimese hooga ilmselt pähegi ei tule. Paljudel neist teenib üllatavalt hästi.

Distractify pani kokku nimekirja kuraditosinast ametikohast ookeani taga, mille palganumbrid on uskumatult suured.

  1. Sekslelude testija: 2997 eurot kuus*

Sekslelude testija töö võib tunduda lõbus ja huvitav, kuid sellega on seotud ka palju vastutust – sa oled osa meeskonnast, kelle eesmärk on inimesteni viia lelud, mis on ohutud, turvalised ja pakuvad seejuures ka mõnu.

  1. Toidustilist – 2536 eurot kuus

Siin kohtuvad kunst, fotograafia ja hea silm detailidele. Toidustilisti ülesandeks on luua kunstiteoseid taldrikul ning seda tehes võib teenida üllatavalt hästi.

  1. Maanteede laibakoristaja – 1537-5380 eurot kuus

USA Today andmetel toimub aastas miljon õnnetust hirvede ja kitsedega. Keegi peab ju selle segaduse ära koristama! Laibakoristajatele makstakse laipade või tundide põhjal ning nad võivad teenida üle 5000 euro kuus. Miinuseks on muidugi tõsiasi, et pidevalt peab valves olema – ei tea, millal jälle vaja välja sõita.

  1. Koeratoidumaitsja – 3074 eurot kuus

USAs teenib koeratoitude testija keskmiselt 3000 eurot kuus – kuigi nad tavaliselt sülgavad toidu pärast selle maitse ja konsistentsi testimist suust välja.

  1. Professionaalne kallistaja – 55 eurot tunnis

Kujutle, et sulle makstakse kallistamise eest kuni 55 eurot tunnis! Ja kõigile meeldib ju kaisutada, kas pole? Ja kuigi professionaalne kallistamine kõlab nagu lihtsalt eufemism prostitutsioonile, on tegemist tõesti inimestega, kellele makstakse kaisus hoidmise eest.

  1. Hobuste personaaltreener – 3996 eurot kuus

Hobuste personaaltreenerid on inimesed, kes soojendavad hobuseid enne tähtsaid võistlusi, et loomad oleksid valmis esikohale kappama. Muidugi peab hobuste personaaltreeneril olema hea klapp loomaga ning džokidega, aga üldiselt ei nõuta sellel ametikohal isegi ülikooliharidust

  1. IMAX-ekraanide puhastaja – 3457 eurot kuus

IMAX kinokomplekside suurim probleem pole mitte rahvamassid ja kleepuvad põrandad, vaid hoopis tolm. Kuna ekraanid on hiiglaslikud, koguneb sinna ka kohutavalt tolmu ning seda eemaldatakse ettevaatlikult ja käsitsi. Sellel vastutusrikkal ametikohal võib päris hea tasu saada.

  1. Golfipallide järele sukelduja – 3837-7672 eurot kuus

Golfipallide järele sukeldujad peavad neid otsima järvekestest, mis on täis naksavaid kilpkonni, madusid, isegi alligaatoreid. Nad toovad pallid veest välja, puhastavad ära ning müüvad uuesti maha, teenides nii kohati ulmelisi summasid.

  1. Veepargi liuradade testija – 2608 eurot kuus

Jah, see on päris ametikoht ning väga vastutusrikas – sinu ülesandeks on kontrollida, kas veeparkide liurajad on lastele ja täiskasvanutele ohutud.

  1. Professionaalne pruutneitsi – 276-1841 eurot pulma kohta

Pulmad on miljardiäri ning professionaalsed pruutneitsid on viimane lisandus, trend, mille alustas Jen Glantz. Professionaalsed pruutneitsid pakuvad erinevaid pakette ning on abiks pulmade ettevalmistamisel.

  1. Leinakoordinaator – 3378 eurot kuus

Leinakoordinaator on inimene, kes aitab neid, kes hiljuti kaotanud lähedase ning tema ülesanneteks on nii matuste korraldamine, nõustamine ning igat muud moodi abistamine

  1. Õnneküpsiste tekstikirjutaja – 2150-5754 eurot kuus

Õnneküpsiste tekstikirjutajad peavad kirjutama sügavamõttelisi, filosoofilisi ja samas abstraktseid lausejuppe. Need võiksid vahel olla ka vaimukad ning samas peab arvestama, et need trükitakse väga väikestele paberilipakutele, mis küpsistega klientidele viiakse. Algaja palk selles ametis on 2000 euro ringis.

  1. Mööblitestija – 2380 eurot kuus

Sinu ülesandeks on istuda või lebada ning kirjeldada, kui mugav mööblitükk tundus ning andma tagasisidet, mida võiks mööblitootja paremaks muuta. Selle töö eest saab aga üle 2000 euro palka.

*Originaalartiklis olid dollarites välja toodud aastapalgad. Teisendasime need arusaadavuse mõttes eurodeks ja kuupalkadeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles