Raport: üha rohkem noori pöördub ilukirurgi poole

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kendall ja Kylie Jenner.
Kendall ja Kylie Jenner. Foto: MARK BLINCH/REUTERS

USAs avaldati hiljuti raport, millest selgub, et üha rohkem noori on hakanud pöörduma ilukirurgi poole, et oma välimust muuta.

Eelmise aasta statistika näitab, et 64 protsenti ilukirurgidest puutusid kokku patsientidega, kes oli nooremad kui 30. Raporti tulemused avalikustati USAs, kuid raporti jaoks tehtud küsitlusest võttis osa 2500 ilukirurgi üle maailma, edastab Women's Health Magazine.

Ilukirurgide sõnul pöörduvad noored nende poole peamiselt seetõttu, et nad tahavad olla rohkem kuulsuste moodi, kes neile meeldivad. Pressiteates toodi kuulsustest eraldi välja õed Kendall ja Kylie Jenner.

Üle 80 protsenti ilukirurgidest tunnistas, et kuulsused «mõjutavad oluliselt» seda, kas ja miks inimesed ilulõikust soovivad. Ilukirurg Andrew Jacono sõnas, et ka sotsiaalmeedial on selles oluline roll ja lisas, et «ilukirurgia on noorte seas normaalseks muutumas».

Raportis toodi välja ka 2015. aasta kolm kõige populaarsemat ilulõikust:

  • ninalõikus, et nina näeks «loomulikum» välja;
  • silmalaugude lõikus, et patsient ei näeks kogu aeg väsinud välja;
  • põsesarnade lõikus, et need paistaksid paremini silma.

Jacono ütles, et noored inimesed pöörduvad tema poole tavaliselt täitesüstide, laserprotseduuride ja keemilise koorimise tegemiseks. Samas on ka temalt palutud ninalõikust, et nina näeks välja «loomulikum».

«Ma selgitan noortele kosmeetiliste protseduuride reaalseid tagajärgi, sest tihtilugu pole võimalik kuulsuste välimust saavutada, sest nende fotosid on tavaliselt tugevalt töödeldud,» sõnas Jacono. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles