Mehised ilurituaalid

Kristina Herodes
, moetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hea välimus on selge eelis – seda mõistab iga mees! Tänapäeval on päris vähe järele jäänud neid karuseid vendi, kellel juba kreemipurgi nägemisest külmavärinad peale tulevad. Ärimaailmas, naisterindel ja elumere lainetel soosib edu neid, kes oskavad kõrgtehnoloogilisest nahahooldusest kasu lõigata.

Foto: PantherMedia

Mõistan mehi, kes ilusoovituste eest ajapuuduse taha peitu poevad. Aega ei vedele meil kellelgi hunnikutes ja eriti kiirel jooksusammul kulgevad hommikud. Tõsi on aga see, et värskendava vitamiiniseerumi või kreemi näolekandmine võtab aega sekundi. Või okei, kaks sekundit, kui sa tõesti alles algaja oled ja pikemalt kohmerdad. Meeste elu on niigi lust ja lillepidu – pole meikimist, pole lokkimist ja habemeajamisestki saab südamerahus viilida, kuna habe on väga moes!

Meeste nahk on naiste omast erinev, nii ei päästa ka see, kui elukaaslase kreemiriiuli kallal käia. Mehe nahk on paksem ja keskmiselt ka rasusem, mille panevad paika hormoonid. Mehe nahas on rohkem kollageeni, mistõttu see vananeb aeglasemalt, kuid tekkivad kortsud on sügavamad. Ka keskkonnamõjude eest on mehe nahk juba looduse poolest paremini kaitstud. Selline stardipositsioon võib jätta petliku mulje, et mingit nahahooldust pole vajagi, sest nahk ei anna niiskusepuudusest kohe märku. Kui kortsud juba vastu vahivad, saab neid siiski veel siluda, kuid efekt on hulga parem kohe tegutsema asudes ja enneaegset vananemist ennetades.

Foto: PantherMedia

LIHTNE NAGU 1-2-3

Meeste nahahooldus toimib lihtsa valemi alusel: puhastus, raseerimine, niisutamine. Suvaline seep või dušigeel ei pruugi olla kuigi tõhus ning enamasti kuivatab nahka liialt. See omakorda lükkab rasunäärmetel gaasi põhja ja ongi naha tasakaal tuksis. Parim on kasutada mingi mõnusa värske lõhnaga vahtu või geeli, mis naha sügavuti puhtaks teeb, rahustab ja niiskustasakaalu ei riku.

Raseerimisteema on ainus, milles kõik mehed, kellel habe kasvab, on edasijõudnute tasemel. Sel pikemalt peatuda vaja ei ole, kuid nii mõnigi on kogenud pärast habemeajamist ebameeldivat kiskuvat tunnet või sügelust. See pole midagi ebaloomulikku, vastupidi – on igati normaalne, et teradega kraapimine nahka ärritab. Nüüd lihtsalt tuleb vältimatu samm, mille paljud ära jätavad.

Miinimumprogramm naha mõnusa olemise taastamiseks on niisutav emulsioon, geel või kreem. Parima tulemuse saad kasutades nahatüübiga sobivat toodet, sest meeste nahad on erinevad. Samuti vali tekstuur, mis sulle endale meeldib – osa niisutajaid on ülimalt kerge ja värske koostisega, mis läheb siuhti naha sisse ja mitte mingit kreemikihti pole ei tunda ega näha. Ainult hea enesetunne ja peeglist vahib vastu märgatavalt parema jumega mees. On ka paksemat kraami, mis paljudele just talvisel ajal hästi sobib.

Maksimumkasu oma nahahooldusest saad aga siis, kui enne kreemi ka mõne seerumi nahale kannad. Ehk – kui tahad tõeliselt nähtavat tulemust, saad selle just nii! Kõik efektitooted kanna näole enne kreemi, piisab paarist tilgast. Osal juhtudel pole kreemi lisaks vajagi. Usu, või mitte, aga tänapäeval saab seerumite abil kõike teha – aastaid tagasi pöörata, puuduvaid unetunde tasa teha, halli näo jälle ellu äratada, nahaprobleemid ja ärritused minema pühkida. Hei, naised teavad ja kasutavad neid trikke ammu ja kavalamad näevad seetõttu kümme aastat nooremad välja. Mehed võivad vabalt sama teha!

Silmahooldus – edasijõudnute eelis. Silmaümbrusnahk on sarnane nii meestel kui naistel, õhuke ja ilma rasunäärmeteta. Kortsud muidugi vaid kaunistavad meest, aga mõõdukas koguses. Vahel ei teata, et silmakreem suudab lisaks naha silumisele palju muudki – värskendada pilku, kaotada turseid, tumedaid varje, väsimuse ja stressi ilminguid. Tihti piisab ähmasel hommikul silmakreemi pealepanekust ja keegi ei saa eelmise öö vägitegusid su näolt välja lugeda. Tänapäeva maailmas teavad kõik, et vahet pole, milline on su hetkeseis, teistel pole vaja seda näha. Edukad on need, kelle välimusest kiirgab alati energiat, elujõudu, tervist ja löögivalmidust. Kreem pole mingi tüütu lisakohustus, ta on sinu liitlane!

Foto: Biotherm

MIDA ÜTLEB ILUEKSPERT?

Kõige alus on naha põhjalik puhastamine. Mulle meeldivad geeljad tekstuurid, kuid palju oleneb nahatüübist ja isiklikust maitsest. Praegu kasutan Kiehl’si Calendula Foaming Washi, see ei ärrita ja puhastab sügavalt. Peale puhastamist kannan näole C-vitamiini seerumi, mis silub ja ennetab kortse. Talvel vajab nahk lisaniisutust, tihedama tekstuuriga kreemi, näiteks Bio-thermi Aquasource Cocoon või Kiehls’i Ultra Facial Deep Moisture Balm on mõlemad väga tõhusad. Tuleb meeles pidada, et iga nahk on erinev ja vajab individuaalset lähenemist. Selleks, et õiget nahahooldusrutiini soovitada, tuleb ennekõike uurida naha seisu ja tüüpi. Seda saab teha Biothermi esinduses Tallinna Kaubamajas, kus on abiks Blue Smarti aparaat, või pöörduda konsultandi poole Kiehl’si boksis. Esmalt tuleb teha kindlaks, mida nahk üldse vajab.

Pavel Maskaljun (Kiehls’i ja Biothermi Baltikumi brändijuht)

MIDA ÜTLEVAD MEHED?

Sekund-kaks kreemitamist annab uskumatult vinge kasuteguri! Ometi on hulk mehi, kes siiski ei viitsi lihtsa vaevaga paremad välja näha. Miks? Siis on hulk põhjendusi. Vahel mõtlen, et peaks äkki ilumaailma motivational speaker’iks hakkama, sest ka kõige karusemate meeste kreemiusku meelitamine käib tavaliselt üsna libedasti. Sest pidurdavad põhjendused pole tõtt-öelda ka kuigi veenvad.

«Ma paneks kreemi, aga kust kurat ma tean, millist? Kui keegi mulle purgi nina alla lükkaks ja ütleks – vot, see on hea, siis ma määriks küll.» Jaan, 27

«OK, ma pole tegelikult nii väga selle vastu, et kreemi panna. Aga avalikult ma küll seda ei ütle! Ja minna avalikult kreemi ostma on minu meelest hullem kui küsida karpi tampoone.» Tõnis, 39

«Ma ei salli kreemist tunnet, nagu mingi löga naha peal, see on suht rõve.» Andres, 35

«Pesen seebiga nägu ja ajan habet. Küllalt. Mul pole aega!» Mart, 40

«Näo puudutamine teeb õudselt kõdi, eriti nina pealt. Ma ei kujuta ette, kuidas see naiste arvates võib mõnus olla. No võib-olla tõesti lõpuks harjub ära.» Marko, 37

«Hei, ma olen tõsine Eesti Mees! Ja kus ma panen selle kreemi, habemesse või?» Martin, 30

«Ma ei taha käsi kreemiseks teha, kas kuidagi ilma ei saaks?» Ain, 33

«Ükski mees ei mõtle kreemitamise peale, see on ikka naiste teema. Ja uskuda sellist juttu, et mingi kreem su nooremaks teeks …  Anna andeks, see tundub ikka paras udu!» Priit, 42

«Väga mõnus on kreemitada küll, aga eriti siis, kui seda teeb su elukaaslane! Omal mul ei tule see lihtsalt meelde. Pealegi on mu naise öökreem nii mõnusa lõhnaga, üldsegi mitte lilleline.» Jaanus, 35

Foto: Martin Perens

IGAPÄEVANE TEHNOHOOLDUS

1. Biotherm Homme Aquapower 72H 50 ml 44.99 Ülimõnus jahutava tundega kreem veenab kreemiusku iga mehe. Ultrakerge tekstuur imendub hetkega ja nahk püsib niisutatud 72 tundi.

2. Shiseido Men niisutav emulsioon 100 ml 49.00 Kare nägu? Võta appi kreem, mis silub karmi naha ja tasakaalustab rasueritust. Kaitsva thiotauriiniga.

3. Kiehl’s Facial Fuel 250 ml 19.99 Puhastaja ja ergutaja kaks ühes. Kofeiini, mentooli ning sidruni-ja apelsinikoore ekstrakt ergutavad ja värskendavad näonahka, hoides ära nahaärritust.

4. The Body Shop For Men Maca Root energiakreem 100 ml 23.20 Näonaha igapäevane turgutaja, virgutaja ja niisutaja energiat andva mugulkressi ning aaloega.

5. Mádara sügavniisutav geel 28.50 Õlivaba niisutav geel põhjamaise punase tamme ekstrakti ja salveiga. Ahendab poore ja rahustab ärritunud nahka. Imendub ruttu, nahk jääb sile, matt ja klaar.

6. Oriflame North for Men Original raseerimisjärgne palsam 50 ml 4.90 Jahutav palsam vähendab kiirelt naha kuivust ja kiskuvat tunnet, tagab nahale 24tunnise niisutuse.

7. Artemis Power Fluid Energie Fluid hooldus 50 ml 24.99 Võimas energiat andev nahahooldus tugevdab ja aktiveerib. Imendub ruttu, kustutab väsimuse märgid ja rahustab nahka.

Foto: Martin Perens

SILMAD SÄRAMA!

1. Artemis Eye Energiser Roll-On silmahooldus 15 ml 19.99 Miks paljud mehed ei kreemita? Nad ei taha käsi kreemiseks teha. Aga pole vajagi – mõnus rullikuga seerum annab otsekohe tulemuse ja sisaldab Artemise eksklusiivset SwissSummitCompound®-i. Väsimusest ei jää märkigi!

2. Clarins Men Anti-Fatique Eye Serum 20 ml 41.10 Efektiivne silmaümbrusseerum meestele. Taandab tumedad varjud, tursed ning väsimuse märgid. Goji-marjade mõju tunneb iga sportiv mees – seesama energiat andev toime silmadele!

3. Homme Eisenberg silmaümbrusgeel 30 ml 75.- Tõeline high-tech-ilutoode. Pinguldav ja ekstraniisutav silmageel, mis kaotab vananemise ja väsimuse märgid silmade ümber. Paistetus, tumedad rõngad, kortsud – kõigile teeb tuule alla!

4. The Body Shop For Men Maca Root silmaseerum 15 ml 20.50 Värskendav-rahustav seerum E-vitamiini, avokaadoõli ja pantenooliga.

Foto: Martin Perens

ERIEFEKTID

1. Biotherm Total Recharge virgutav näokreem 50 ml 45.99 Tegus öö seljataga? Sellegipoolest pole vaja loppis näoga ringi vantsida – kofeiin, guaraana ja ženšenni kreem kaotab sekundiga väsimuse märgid ja mõjub justkui neli tundi und.

2. Artemis Oxygen-boosting Face Care näohooldus 75 ml 24.99 Ülilaheda disainiga pudelis peitub tõhus relv parema välimuse rindel! Energia ja kaitse: kerge, jahutav ja hapnikku andev. Aktiveerib naha funktsioonid, silub ja niisutab.

3. Homme Eisenberg Megalift pinguldav seerum 30 ml 83.- Eisenbergi imevigur pinguldab nähtavalt nahka ja triigib kortse. Imet teevad Eisenbergi patenteeritud triomolekulaarne kompleks, hüaluroonhape ja Siberi ženšenn.

4. It´s Skin Power 10 Formula lagritsaekstraktiseerum 16.90 Nahk kipub läikima? Lagritsaseerum taastab naha rasuerituse tasakaalu ja tervisest pakatava nahatooni. Imendub sekundiga, lisaks on sel seerumil kortse ennetav ja antibakteriaalne toime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles