14 selget märki, et sinust on saanud Facebooki-sõltlane

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Facebook on ju hea meelelahutus, mis ei saa kuidagi ohtlikuks muutuda. Oled nõus? Tegelikult võib sotsiaalmeedia kasutajatel välja kujuneda sõltuvus, millest nad ise ei pruugi üldse teadlikud olla. 

Loe järgnevaid märke ja mõtle, kui paljud neist sind iseloomustavad, kirjutab Good Housekeeping.

1. Hommikul ärgates haarad oma telefoni ja vaatad, mis Facebookis on uudist. Nii saad kohe varakult teada, kellel on täna sünnipäev, kes käib hommikusööki mõnes kohvikus nautimas ja kellel on parajasti talvepuhkus, mida ta veedab mõnel soojal maal.

2. Kui keegi räägib sulle silmast silma mõnda head uudist, siis hüüad kõva häälega: «Meeldib!»

3. Kui oled Facebooki midagi uut postitanud või mõne värske pildi lisanud, siis sind muudab ärevaks see, kui keegi ei kommenteeri seda peale su ema.

4. Inimestega polegi tarvis ju reaalses elus rääkida, selleks on Facebooki sõnumid. Emotikon kassist, kes sõidab rolleriga annab ju päris hästi edasi seda, mida sa öelda tahtsid.

5. Oled seda artiklid lugedes vahepeal oma Facebooki vaadanud.

6. Lisaks sellele, et märgid oma asukoha ära siis, kui oled mõnes tuntud kohas - Pariisis Triumfikaare juures või Tallinnas teletornis -, oled hakanud märkima oma asukohta ka siis, kui jõuad tööle või lähed kohalikku toidupoodi.

7. Vahetad oma Facebooki profiilipilti väga sageli. Lisaks sellele meeldib sulle väga selfisid teha.

8. Selle asemel, et kallimaga kodus omaette rääkida, kirjutate teineteise Facebooki-seintele... vahel olete seda teinud teineteise kõrval diivanil istudes.

9. Kuigi sa ei viitsi minna oma kolleegi 30. sünnipäevale, märgid sa end Facebookis ikkagi minejaks, et su ürituste kalender näeks võimalikult kirju välja.

10. Kasutad sõnu hashtag ja lol ka päriselt kellegagi rääkides.

11. Sinu arvates pole see veider, kui kommenteerid ise oma postitusi, kui keegi teine pole neile reageerinud.

12. Sinu arvates on parim viis nädalavahetust alustada mõnes kohvikus, kus saab brunchist imekauni pildi teha, mida teistega Facebookis jagada. 

13. Tead vähemalt pooli oma Facebooki-sõpru ainult läbi sotsiaalmeedia. Kui nad sulle tänaval vastu tuleks, siis sa ilmselt ei pööraks neile tähelepanu. 20 protsenti su sõpradest moodustavad uued ja vanad kolleegid ning teatud osa on sõprade hulgas ka pereliikmeid. Ülejäänud on need inimesed, kellega sa reaalselt tahaksid suhelda.

14. Kaotad igal õhtul tunni või paar väärtuslikust uneajast, sest «vaatad korraks, mis Facebookis toimub».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles