Suurbritannia uuring tõestas, et suur hulk väikelastest ei liigu päevas piisavalt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannias viidi läbi uuring, millest selgus, et vaid 9 protsenti 2-4-aastastest lastest liigub päevas piisavalt, et olla hea tervise juures. See tähendab, et šokeerivalt suur hulk noori lapsi ei ole füüsiliselt aktiivsed ja see võib ohustada nende tervist.

Ekspertide hinnangul vajavad 2-4-aastased lapsed päevas vähemalt kolm tundi füüsilist aktiivsust. Asjatundjate sõnul peaks riiklikul tasandil midagi ette võtma, et inimestel tekkiks harjumus rohkem liikuda ja seeläbi olla lastele eeskujuks, edastab Daily Mail.

Füüsiline aktiivsus toetab ajuarengut, parandab luude tervist ja lihaste arengust, samuti aitab see kaasa sotsiaalsete ning kognitiivsete oskuste arengule. Eksperdid soovivad, et liikumine muutuks inimeste igapäevaseks harjumuseks ja et sellele pööratakse rohkem tähelepanu ka lasteaedades. Arstid peaksid lapse esimeste eluaastate jooksul jälgima, et väikelaps oleks füüsiliselt aktiivne.

Lisa Young, Briti südametervise sihtasutuse projektijuht sõnas, et füüsiline aktiivsus kuulub tervisliku eluviisi juurde ja seda peaksid järgima kõik, väikelapsed pole siinkohal mingiks erandiks. «Lapsel peaks juba noores eas tekkima harjumus liikuda, sest aktiivsetest lastest kasvavad aktiivsed täiskasvanud, kel on ka tugev tervis,» ütles Young. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles