Avalikkuse ette jõuavad haruldased fotod seksisümbolist Marilyn Monroest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marilyn Monroe.
Marilyn Monroe. Foto: Personalities/

Seksisümbolist Marilyn Monroest tehti omal ajal väga palju fotosid, kuid üllataval kombel pole kõik neist avalikkuse ette jõudnud. Nüüd saab Londonis The Little Black Gallerys näha haruldasi fotosid maailma ühest seksikamast naisest.

Fotode autoriks on fotograafid Milton H. Greene ja Douglas Kirkland. New Yorgis tegutsev Greene hakkas fotograafiaga tegelema 14-aastaselt ja tema fotosid on kasutatud ajakirjadest Harper's Bazaar, Town & Country ja Vogue. Ent tema ühed märkimisväärsemad fotod on just need, mis Greene tegi omal ajal Monroest, edastab Daily Mail.

Nad kohtusid esimest korda 1953. aastal ja neli aastat hiljem oli mees teinud Monroest üle 5000 foto, millest mõned on jäänud avalikkuse eest varjatuks. Greene suri 1985. aastal. Tema poeg Joshua kirjeldas ühes intervjuus oma isa suhet Monroega: «Nad said algusest peale väga hästi läbi. Isale väga meeldis Monroe ehtsus.»

Joshua rääkis, et tema isa soovis, et Monroest ei jääks muljet kui rumalast blondiinist, mistõttu tegi ta naisest väga palju erinevaid fotosid, et näidata, kui mitmekülgne ta võib olla. Paljud eksperdid on veendunud, et Greene'i fotod Monroest on ühed parimad ja siiramad, mis seksisümbolist on tehtud. 

Kanadalane Douglas Kirkland töötas 1961. aastal USA ajakirja Look juures fotograafina, kui tal paljuti ajakirja 25. sünnipäeva puhul pildistada Marily Monroed. «Ta oli sel ajal suurim staar. Ta võttis kõiki hingetuks,» meenutas Kirkland. 

Kirkland läks pildistama Monroe Lääne-Hollywoodis asuvasse korterisse, kus naine juhendas teda, et ta vajab «voodit, Frank Sinatra plaate, Dom Perignoni šampanjat ja valget voodilina». Monroe poseeris fotograafile voodis väga sensuaalselt, tema keha kattis vaid valge voodilina. Kirkland meenutas, et kogu õhtu oli väga sensuaalne, intiimne ja spontaanne. Selles kohtumisest sündis kuulus fotoseeria nimega «Õhtu Marilyn Monroega». 

Marilyn Monroe, kelle pärisnimeks oli Norma Jeane Mortenson, tegi kaasa 23 filmis. 1962. aasta augustis sooritas Monroe väidetavalt enesetapu. Ta suri kõigest 32-aastasena.

Vaata haruldasi pilte seksisümbolist Daily Maili lehelt!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles