Blogija avameelne kiri emadusest puudutas paljusid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eile kirjutasime Austraalia blogijast Constance Hallist, kes julgustab kõiki emasid jagama fotosid oma ilustamata argipäevast. Lisaks sellele, et naine jagab oma igapäevaelust ausaid fotosid, kirjutab ta sageli ka teemadel, mida mõistavad paljud emad.

Hiljuti avaldas ta Facebookis kirja kõigile emadele, kel on raskusi sünnitusjärgse depressiooni, kehakuvandi või teistelt vanematelt tuleva kriitikaga. Pikk ja aus kiri puudutas paljusid emasid, sest need teemad puudutavad mingil määral meid kõiki, kirjutab Huff Post.

«Naisele pargis, kes vaatab oma telefoni ja ignoreerib oma lapsi, ma tervitan sind selle eest, et sa ei allu levinud arvamusele, et ema peab olema 24 tundi «sisse lülitatud»,» kirjutab Hall. Oma pikas kirjas «tervitab» ta kõiki tugevaid emasid, kes seisavad silmitsi sünnitusjärgse depressiooniga; emasid, kelle köögis on terve hunnik pesemata nõusid ja vannitoas on kuhjade viisi musti riideid; emasid, kes ei suuda pärast rasedust lisakilodest vabaneda.

Ta nimetab emadust «uhiuueks tööks, mis kestab 24 tundi, mille eest ei saa palka ja mida peab tegema umbes 20 aastat». Ta julgustab naisi sööma seda, mida nad ise ihkavad ja ignoreerima neid, kes leiavad, et nad võivad ema sünnitusjärgset keha kritiseerida.

Tema avameelset kirja on jagatud üle 129 000 korra ja sel on üle 20 000 kommentaari – paljud avaldavad Hallile toetust ja tänavad teda, mõni on lausa lisanud oma nimekirja emadest, keda nemad tahaksid tervitada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles