Mõjus video tuletab meelde, et naised pole asjad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Naine on palju enamat kui vaid tema keha, kuigi erinevaid reklaame vaadates võib olla seda raske uskuda. YouTube'i kanalis WomenNotObjects laeti üles video, kus naised näitavad naeruväärseid meetodeid, kuidas kasutatakse reklaamides naisekeha erinevate toodete müügiks.

Videos astuvad üles naised, kes kasutavad näitena erinevaid reklaame ja nad selgitavad üsna sarkastiliselt, mida need reklaamisõnumid peaksid naiste kohta ütlema. «Ilmselgelt suudab mu dekoltee kõike müüa,» ütleb üks videos üles astuv naine. «Kui ma otsin oma disainerkäekotist midagi, siis võite kindlad olla, et ma olen sel hetkel alasti,» kommenteerib teine naine üht reklaamfotot.

Video loojad julgustavad naisi sotsiaalmeedias kasutama märksõna #WomenNotObjects, et esile tuua teisigi reklaame, mis naisi solvavad. Kui see sõnum saab laiemat kõlapinda kui need reklaamid, siis hakatakse ehk reklaamivaldkonnas pikemalt mõtlema, kuidas tasuks modelle reklaamides kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles