Eesti moeillustraator pälvis Londonis rahvusvahelist tähelepanu

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kätlin Kaljuvee

Moeillustraator Kätlin Kaljuvee osales 9. -10. jaanuaril Londonis toimunud rahvusvahelisel moe- ja kunstimessil WeAr Select London, kus ta esitles uut käsitsi joonistatud müstilistest lugudest inspireeritud siidisallide kollektsiooni. Kaljuvee looming äratas huvi nii agentide, showroomide kui ka maailmatasemel sisseostjate seas.

Näitusväljapanekut korraldanud WeAr Magazine on üks tuntumaid rahvusvahelisi moetööstuse professionaalidele suunatud ajakirju. Kätlin Kaljuvee moeillustratsioonidel põhinev looming oli eksklusiivselt valitud WeAr Select väljapanekul osalevate disainerite hulka, andes nii võimaluse tutvustada Kätlini loomingut rahvusvahelisele professionaalsele moepublikule.

«Väljapanekul osalemine avab Euroopa suurimate moekeskuste kontaktid, võimaldades läbi minu müütiliste ning Eesti loodusest inspireeritud illustratsioonide tutvustada ka Eestit ja Tallinnat,» sõnas Kätlin Kaljuvee.

Ta leidis, et messil osalemine oli äärmiselt vajalik samm jõudmaks oma toodetega rahvusvahelisele moe- ja kunstiturule. «Kuigi internet avab väga paljud uksed, on otse inimeseni jõudmiseks, loomingu märkamiseks ja huvi äratamiseks oluline ikka inimestevaheline reaalne silmast silma suhtlus,» kirlejdas Kaljuvee vahetu suhtlemise olulisust.

Ajakirja WeAr värskes numbriks on Kätlin Kaljuveed esile tõstetud kui uue generatsiooni disainerit, kelle loomingul ja tegemistel peab silma peal hoidma. WeAr kirjutab lähemalt Eesti disaineri müütilisi lugusid jutustavatest kollektsioonidest, mis on inspireeritud tema kodumaast, metsadest, loodusest, lummavast prindimaailmast ja värvidest, millega kunstnik töötab. Lisaks tõstetakse esile disaineri märkimisväärseid koostööprojekte rahvusvaheliste suurettevõtetega.

Kätlin Kaljuvee uut sallikollektsiooni saab osta moepoest ZERO° alates veebruarist ja Kätlin Kaljuvee veebipoest www.katlinkaljuvee.net. Moeillustraatori osalemist WeAr Select London messil toetas Tallinna Ettevõtlusinkubaator.

Kätlin Kaljuvee sallid Londonis.
Kätlin Kaljuvee sallid Londonis. Foto: Kätlin Kaljuvee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles