Hommikused rituaalid, mis muudavad suhte tugevamaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oleme harjunud mõtlema sellele, kuidas oma hommikuid võimalikult meeldivaks muuta, et oleks kergem voodist tõusta ja tööpäevaks valmistuda. Aga kas oled kunagi mõelnud, mida hommikul teha, et su armusuhe muutuks tugevamaks?

Psühholoogiaportaal Psychology Today tõi välja mõned lihtsad hommikused rituaalid, milleks kulub vaid mõni minut ja mis muudavad teie suhet paremaks.

1. Veendu, et esimene asi, mis sa kallimale hommikul ütled, oleks positiivne

Psühholoogid on kindlaks teinud, et positiivsete emotsioonide väljendamine suurendab heaolutunnet. Hommikul võiks kallimale esimese asjana öelda: «Mul on nii hea meel, et saan sinu kõrval ärgata», «Ma valmistan meile midagi head hommikusöögiks», «Sa näed magades nii armas välja» vms.

2. Puudutage, kallistage, suudelge

Hommikul võiks kallimat võimalusel kallistada, suudelda või niisama puudutada. See ei kehti ainult armusuhete puhul, kallistada võiks hommikuti kõiki pereliikmeid, sest see teeb päeva alguse palju paremaks. 

3. Armsad kirjakesed

Pista kallima rahakoti vahele väike kirjake, kus võiks olla näiteks sõnum: «Mõtlen juba sinule, kuigi päike pole veel tõusnudki» või «Mulle meeldib koos sinuga läbi elu minna». Teadlased on leidnud, et parimad armastuskirjakesed on need, mis väljendavad kindlat pühendumist, näiteks: «Ma tean, et me oleme elu lõpuni õnnelikult koos» või «Ma ei kujutaks oma elu ilma sinuta ette».

4. Vala kallimale tassike kohvi

Kui valad endale klaasi mahla või vett või tassi kohvi või teed, vala ka kallimale. Valmista nii endale kui temale hommikusöök. Triigi ära tema triiksärk. Psühholoogide sõnul on kõige õnnelikumad need paarid, kes väljendavad pidevalt oma headust sõnade ja väikeste žestidega.

5. Ärata teda oma armastusega

Selle asemel, et kallimale hüüda «ärka juba!» või «me jääme hiljaks!», ärata ta oma armastuse ja headusega. Õrn puudutus, suudlus, kallistus või ka lemmiklaulu ümisemine on palju paremad moodused kellegi äratamiseks. Hea äratus on ka see, kui lased kallimale raadiost vaikselt mõnda head laulu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles