Igapäevane kaalumine kahjustab naiste vaimset tervist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kaalu peale astumine võib olla hirmutav kehakaalust sõltumata, kuigi tegelikult pole mingit mõtet põdeda numbri pärast, mis muutub iga kord, kui käid tualetis või oled midagi söönud ja joonud. Kaalunumber ei ole nagunii adekvaatne tervise mõõdik ning uuringud näitavad, et igapäevase kaalumisega kaasnev psühholoogiline piin teeb liiga naiste vaimsele tervisele. 

Minnesota ülikooli teadlased avaldasid möödunud aasta lõpus oma kümme aastat kestnud uuringu, milles võrdlesid lähemalt, kuidas mõjutab regulaarne kaalumine noori mehi ja naisi, edastab Huffington Post.

Uurimuses kasutati andmeid projektist «Eating and Activity in Teens and Young Adults», kus osales 1868 koolilast, kes selle kümne aastaga said täiskasvanuks. 57 protsenti osalenutest olid naissoost. 

Uuringu andmete võrdlevast analüüsist selgus, et noorte naiste puhul on sage kaalumine seotud paljude kehakuvandi probleemidega nagu näiteks madal enesehinnang, liigne kriitilisus oma keha suhtes, depressiooni sümptomid ja mure kaalu pärast. Noortel meestel seevastu seostus sage kaalumine vaid suurema murega oma kaalu pärast.

Koos selle uuringuga on üha rohkem andmeid, mis kinnitavad, et pidev kaalumine on seotud vaimse tervise probleemidega. Kurvastuseks kannatavad peamiselt naised. 

Igapäevane kaalumine ei ole nii süütu kui võiks tunduda, sest soodustab kinnismõtteid kehakaalu ümber. Kaal võib kõikuda ka suurtest pingutustest hoolimata ja kui numbrit väga pingsalt jälgida, tekitab see asjatult pahameelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles