Tegelikke põhjuseid, miks mehed kardavad püsisuhteid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oletame, et oled juba mõnda aega ühe mehega väljas käinud, kuid tema ei taha teie suhet kuidagi defineerida. Mõnes mõttes on nii ju isegi lihtsam, kellel ikka neid silte tarvis on. Samas paneb see sind mõtlema, miks ta nii käitub.

Suhtenõustaja Rich Santos tõi välja kümme põhjust, miks mehed pelgavad püsisuhteid. Väike vihje: enamik neist põhjustest pole naisega üldse seotud, kirjutab Marie Claire.

1. Ta tahab veel vaba olla ja ringi vaadata

Kui mees on püsisuhtes, siis pole tal enam võimalust teiste naistega väljas käia. Enamik mehi tahaks, et neil jääks see võimalus siiski alles, eriti juhul, kui nad pole päris kindlad, millist kaaslast nad otsivad.

2. Naised saavad kiiremini küpseks kui mehed

Püsisuhe tähendab mõne mehe jaoks seda, et ta peab «täiskasvanuks saama». Seda ei taha mehed aga teha, seega nad üritavad seda hetke võimalikult kaua edasi lükata. Püsisuhe näitab küpsust ja mõni mees on lihtsalt liiga lapsik, et pühenduda (eriti kahekümnendates mehed).

3. Tal on keegi teine silmapiiril

Mehel on raske pühenduda ühele naisele, kui tal on silmapiiril keegi teine. Mõtle ise, sa ei saaks ka ju püsisuhtesse astuda, kui sul on mitu meest mõtetes.

4. Tal on teised prioriteedid

Võib olla raske leida tasakaalu armastuse, perekonna ja töö vahel. Kui mehe elus on asju, mis nõuavad temalt rohkem tähelepanu kui ta armuelu, siis ta pühendub kõigepealt neile ja armastus on tema jaoks teisejärguline.

5. Tal on «pagas»

Võib-olla on tal minevikus olnud keerulisi suhteid, äkki on tal laps või ta on lahutanud. Lahendamata valu võib takistada tal sinule pühendumast.

6. Ta kardab, et teie suhtest ei tule midagi välja

Pühendumisega kaasneb risk. Mõni inimene arvab, et ei tasu riskida, kui pole tulemuses 100 protsenti kindel. Samas ei saa elus milleski täiesti kindel olla ja hirm võib takistada olulisi samme astumast.

7. Ükski tema sõpradest pole püsisuhtes

Mehed võtavad tihtipeale eeskuju oma sõpradelt, seega kui ükski tema sõpradest pole suhtes, siis ilmselt tahab temagi püsisuhteid vältida. 

8. Teda huvitab vaid seks

Kahjuks leidub mehi, kelle eesmärgiks on seksida võimalikult paljude naistega. Kui su sisetunne ütleb, et sinu silmarõõm on just selline, siis usalda seda.

9. Sa ei meeldi talle piisavalt

Kui mees ei taha pühenduda, siis enamasti on takistavaks faktoriks tema ise. Samas võib põhjuseks olla seegi, et sa oled tema jaoks piisavalt hea kohtingukaaslane, ent ta ei tahaks sinuga püsisuhet luua. Ta lihtsalt ei näe sind kui naist, kellega pikemat aega koos olla.

10. Sa avaldad talle liiga palju survet

Kui ta kavatseb suhtele pühenduda, lase tal ise selleni jõuda. Ära võta seda kogu aeg jutuks ega survesta teda otsustama. See tekitab vaid negatiivseid tundeid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles