Seitse üksildast hetke, mida me kõik elu jooksul kogeme

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Üksindusel ja üksildusel on vahe. Üksinda olemise aega vajame me kõik, kuid paratamatult tuleb meil ette ka hetki, mil me tunneme sügavat üksildust.

  1. Kui sa kaotad sõbraga kontakti. See juhtub varem või hiljem meist kõigiga. Me oleme sõbraga väga lähedased, kuid midagi muutub: üks meist kolib või kaotame kontakti mingil muul põhjusel.
  2. Kui sa kolid uude kohta. Paljud inimesed ei pruugigi kolimisega kaasnevat üksildustunnet kogeda, kuid aina muutuvas globaliseerunud maailmas on see siiski pigem erandiks kui reegliks. Kuid igaüks, kes on uude linna kolinud, teab seda üksildustunnet, mis tabab, kui mõistad, et pead leidma uued sõbrad, harjuma uue kogukonnaga, leidma uuesti oma koha.
  3. Kui su lähedane sureb. Me kõik kogeme seda mingil hetkel ning surmaga kaasneb lein. Ning isegi, kui lein möödub, tabab meid ikka aeg-ajalt paratamatu igatsus ja üksildustunne, kui tahad võtta telefoni, et inimesega mõnd eluhetke jagada ... ja mõistad, et ei saa seda enam iial teha.
  4. Kui sul on hea idee, aga keegi ei kuula sind. See on olukord, mis võib tulla ette nii tööl, kodus kui sõprade ringis. Asi polegi nii väga selles, et inimesed suga ei nõustuks, nad lihtsalt isegi ei kuula sind ära.
  5. Kui sul on raske ja sa pead üksinda hakkama saama. On hämmastav, kui palju võib rasketes olukordades aidata hea tugivõrgustik. Aga vahepeal peame me kõik oma lahinguid üksi pidama. See on üksildane tunne, aga tänu sellele muutume me tugevamaks ja iseseisvamaks.
  6. Kui keegi jätab sind maha. Kui su kallim jätab su maha, ükskõik, mis põhjusel, toob see kaasa valu ja üksildustunde. Veel hullem, kui sind jäetakse kellegi teise pärast maha, sind justkui asendatakse.
  7. Kui sa pead silmitsi seisma oma suurimate hirmudega. Ja seda saad teha ainult sina ise, üksinda.

Allikas: Higher Perspective

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles