Marin rasvastest suhtevaledest: no miks on vaja valetada?!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Igasugustes suhetes, nii töö- kui eraelulistes, rõhutatakse esimese kolme tähtsaima omaduse hulgas ausust. Aga siiani saan vähemalt mina ikkagi aeg-ajalt vastu näppe, kui tuleb välja mingi täiesti absurdne vale, mida mulle siiralt silma vaadates esitatud on.

Võin mõista mõneti seda ebakindlust, argust või muud jama, mis neid luiskajaid selleks ajendab, aga tänan, minu ellu valetavad tõprad siiski enam ei mahu. Olen ise olnud inglike, kellel tiivad veidi räpased, aga olen oma õppetunnid saanud, järeldused teinud ja loodetavasti tulevikus enam samas ämbris rohkem ei kolista.

Kindlasti on nüansse igaühe isiklikus vale definitsioonis. Võib jäädagi vaidlema oksjonimüügile pandud lastekombinesooni tootekirjelduse «veidi kulunud» kohta. Ühe jaoks tähendab see paar korda seljas olnud pea kandmata asja, teise jaoks on okei selliselt kirjeldada auklikku ja õmblustest hargnevat hilpu. Nii ka inimsuhetes. Kes enda meelest vaid ilustab veidi, kelle jaoks ongi tõde vaatenurga küsimus ja ebaoluline, kolmanda jaoks olgu kõik sõnad ja mõtted alati kristallselged ja läbipaistvad.

Ilustavad pisivaled peaksid vastaspoole silmis atraktiivsust tõstma, kedagi võrgutades ei mõtle ju tõe magedale ilmnemisele. Automaatselt hüüatatakse, kui tohutult armastatakse sportimist, jättes mainimata, et viimane trenn toimus keskkooli kehalise kasvatuse tunnis ning praeguse spordiharrastuse alla kuulub rohkem sõpradega õlleklaasi taga Eesti suusakoondise kirumine.

Sõbranna rääkis näiteks, kuidas üks noormees seletas oma autos olevat turvahälli sellega, et sõidutab tihtipeale üht kolleegi ja tema beebit. Mehel polnud niigi palju mune, et tunnistada, et tal on kodus pisike laps.

Valedel põhinevad suhted

On üsna ühene, et valetamine õõnestab enne alatagi saamist võimalikku tulevast suhet. Ma kunagi viitsisin iseenda minapildi ja harjumuste ilustamisega tohutult vaeva näha, kokkuvõttes tegin karuteene iseendale ja haiget kaaslasele. Kusjuures vales elamine oli mulle endalegi tohutu piin. Mida aeg edasi seda rohkem, samas tunnistada ka enam ei julge, lumepall on veerema hakanud ja kogub nii suurust kui kiirust.

Momendist, mil kunagisest süütust hädavalest alguse saanud pundar päevavalgele tuli, oli see tülist vaatamata suur kergendus, et nüüd on see jama läbi ja puhas leht on ikka oluliselt parem. Saab südamest teist armastada, mitte muretseda, mis saab peale seda, kui üks doominoklotsike ümber kukub.

Sain ühes tutvumisportaalis tuttavaks mehega, kelle jaoks oli liialdamine vist omamoodi elu mõte. Ei saanudki lõpuni pihta, miks ta ennast pidevalt upitada püüdis ja sellest ka siis ei loobunud, kui mingi vale ilmsiks tuli. Näiteks oli ta algselt edukas ärimees, olles oma nišis Baltikumi turuliider, tegelikult oli selles ketis müüja. Luksusauto, mida ta omas, oli kunagi küll luksklassi kuulunud, aga oli peaaegu sama vana kui mina ja seega algne rõhutatus ebavajalik. Vähemalt selles oli ta aus, et selle ülapidamiskulud on suured, romud tõesti vajavad ilmselt rohkem remonti ja juppide väljavahetamist.

Mõjukad tehingud kinnisvaraturul osutusid isa korteri pärandiasja ajamiseks ja nii edasi, pisivaled veel lisaks. Nagu skisofreenik, iga päev uued uudised. Tüüp, kes suuga teeb suure linna, käega ei … Otse loomulikult ei soovinud ma pikemalt temaga suhelda ega vigase vundamendiga suhet luua, mis võtaks aastaid ilusast elust kedagi õnnelikuks tegemata.

Seksi eelvormistamise valed

Vahel tahetakse vastaspoolelt midagi saada (huvitav küll mida, eks), selleks emotsioone ja erilist ajakulu investeerimata. Siis tulevad mängu sellised valed, mille peale võib kindel olla, et teine pool liimile läheb. Ei pea tudeerima Cosmopolitani, et teada saada, millised vastused enim naistele sümpatiseerivad. Vahel lähevad sellised seksi eelvormistuse hädavaled ka absurdseks. Sõbranna rääkis näiteks, kuidas üks noormees seletas oma autos olevat turvahälli sellega, et sõidutab tihtipeale üht kolleegi ja tema beebit. Mehel polnud niigi palju mune, et tunnistada, et tal on kodus pisike laps.

Kolleeg lajatas seda teemat arutades eriti bravuurikalt, et pooled suhted baseeruvad niikuinii suurel valel. Nimelt need, kus naine teeskleb orgasmi ja mees, et teda huvitab romantiline eelmäng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles