Veetlemise saladus võib peituda pea kallutamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värske uuringu järgi võivad naised ja mehed end pea kallutamisega vastassoole ligitõmbavamaks teha.

Teadlaste andmeil on naised ahvatlevamad, kallutades pead veidi ettepoole ning kergelt ülespoole vaadates. Mehed tunduvad maskuliinsemad, kui nende pea veidi tahapoole kaldus on ning vaatavad allapoole, kirjutas Telegraph.co.uk.

Erinevuste põhjuseks peeti meeste ja naiste üldjuhul kehtivat pikkuste erinevust. Kui naine kallutab pead ülespoole, jäljendab ta nurka, kudas näeks teda pikem mees ning vastupidi.

Uuringu autoriteks on Newcastle ülikooli psühholoogia õppejõud Darren Burke ja tema abikaasa Danielle Sulikowski. Burki sõnul on näo veetlust evolutsiooni aspektist laialdaselt uuritud, kuid pole piisavalt selgitatud, milliseid näoilmeid peetakse mehelikuks ja naiselikuks. Eesmärgiks oligi uurida, kuidas pikkusevahest tingitud vaatenurk näole mõjutab maskuliinsuse-feminiinsuse tajumist.

Uuringus kasutati arvutiga loodud kolmedimensioonilisi nais- ja meesmodelle ning osalejad pidid erinevate peakallutuste puhul hindama veetlust, maskuliinsust ja feminiinsust. Tulemused kinnitasid, et vastassoo atraktiivsust mõjutab, millisest küljest teda nähakse.

Sulikowski sõnul pakkus leid lisaks evolutsiooni alastele teadmistele ka vihjeid tänapäeva paaritumisrituaalide kohta. Järgmiseks sammuks on selgitada, kas inimesed saavad reaalselt antud viise veetlemiseks kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles