Tuntud kosmeetikatootjat süüdistatakse tervisehädade tekitamises

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Populaarset huulepalsamite tootjat EOS ootab tõenäoliselt kohtutee, sest kliendid on palsami kõrvaltoimete tõttu esitanud nende vastu kollektiivhagi.

EOS on keskendunud ümarates topsides huulepalsamite müügile, mis on populaarsed paljude kasutajate seas. Praegu on kosmeetikatootja aga sattunud sotsiaalmeedia tule alla, sest ohtralt inimesi on hakanud meelt avaldama huulepalsamite kahjulikkuse üle – need on tekitanud inimestele palju valusaid ville, kirjutab news.com.au.

Kuvatõmmis EOS Facebookist.
Kuvatõmmis EOS Facebookist. Foto: Kuvatõmmis

Los Angelesest pärit Rachel Cronin kurtis, et vaid mõni tund pärast EOSi palsami kasutamist muutusid tema huuled sama karedaks kui liivapaber ning kippusid veritsema.

Cronini avalduses seisab, et kui ta huulte kuivuse leevendamiseks teist korda huulepalsamit kasutas, hakkasid huuled aina enam lõhenema. Järgmiseks päevaks oli huuleservadesse ilmunud ohtralt ville, mille tõttu otsis ta abi meedikutelt. Naise sümptomid kestsid veel kümme päeva.

Kui naine oma kurba kogemust Facebooki vahendusel jagas, selgus õige pea, et ka teistelgi on tootega probleeme tekkinud. Näiteks üks naine kurtis, et palsami kasutamine tekitas huulele mädaniku.

Ka teine jagas kogemust, et tema tütre huuled paistetasid esmalt üles ning lõhenesid selle tagajärjel. Tütar vajas samuti kodust ravi ning huuled tervenesid alles mitme nädala möödudes. Cronini advokaadi sõnul võivad tootest sarnaselt mõjutatud olla veel kümned tuhanded tarbijad.

Foto:
Foto: Foto: Facebook

EOS esindaja tõdes Facebooki lehel, et tegu on alusetu süüdistusega.

«Meie tooted on tervisele ohutud ning valmistatud kõrgekvaliteedilistest koostisosadest. Laseme palsameid lisaks testida meist sõltumatus laboris, et toodete ohutus ja kvaliteet oleks tagatud. Neil põhjustel usume, et süüdistused on alusetud ning jätkame uute toodete väljatöötamist,» seisis nende sõnavõtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles