Teadlased leidsid, millal on partnerid voodieluga kõige rohkem rahul

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka intiimsete probleemide korral tasub pöörduda arsti poole.
Ka intiimsete probleemide korral tasub pöörduda arsti poole. Foto: SCANPIX

Eksivad need, kes arvavad, et seks on suhtes kogu aeg ühesugune. Samuti ei tasu arvata, et kallim suudab sulle alati rahuldust pakkuda. Uus uuring tegigi kindlaks, kuidas võib voodielu suhte jooksul muutuda. 

Uuringust selgub, et esimesed kuus kuud määravad, milliseks kujuneb partnerite voodielu. Nende kuude jooksul õpitakse teineteist intiimselt tundma ja saadakse teada, mis kallimale voodis meeldib, kirjutab Business Insider.

Sellele järgnevad kuus kuus on paari jaoks seksuaalses mõttes parim aeg: uuringus osalenud paarid tunnistasid, et just sel perioodil pakkus voodielu neile kõige suuremat rahuldust. Ent pärast esimest aastat hakkab seksuaalne rahulolu vaikselt hääbuma.

Uuringus osales umbes 2800 heteroseksuaalset täiskasvanut vanuses 25-41. Osalejaid küsitleti kolmel korral kolme aasta jooksul. Kõik osalejad olid suhtes.

Teadlased leidsid, et tulemused olid samad, hoolimata sellest, kas paar oli abielus või mitte. Inimesed, kes olid oma suhtega väga rahul, ütlesid, et ka voodielu pakub neile suurt rahuldust. Teadlased ei täheldanud, et meeste ja naiste vastustes oleks suuri erinevusi: kõigile pakkus kõige suuremat rahuldust periood, mis algas siis, kui suhe oli kestnud pool aastat. 

Samas tuleb nentida, et uuringust ei selgu, kas paaride voodielu muutub kolme aasta möödudes taas paremaks või millised oleksid olnud tulemused geipaaride või vanemas eas inimeste puhul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles