Merineitsi restorani kabareeõhtusöökidel võrgutab taldrikutel nii ilu- kui ka maitsemeeli toidukunst, mis on sündinud peakokk Margus Tammpere loomepalangutes. Elustiil uuris, milliseid (moe-)hoovusi ta toidu taldrikule seadmisel järgib.
Tellijale
Taldrik nagu lõuend
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks viimaste aastate olulisemaid suundumusi kogu maailma restoranides on see, et roa põhikomponendid ei asetse mitte taldriku keskel, vaid rõhuga ühe serva poole. Kas alla, üles, paremale või vasakule, on koka enda teha. Merineitsi peakokk Margus Tammpere näiteks eelistab sättida toidu enamasti rõhuga taldriku paremasse äärde.