Taldrik nagu lõuend

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhkrusoolatud siig vähi-tilli petikastme, kammkarbi cevicheŽi, krevettide, forellimarja ja tomati confitŽga. Taldriku paremasse nurka rullikeeratud siig mõjub üllatavalt, roaga kõlavad hästi kokku käepärased valged lilleõied ja õhukesed musta redise viilud.
Suhkrusoolatud siig vähi-tilli petikastme, kammkarbi cevicheŽi, krevettide, forellimarja ja tomati confitŽga. Taldriku paremasse nurka rullikeeratud siig mõjub üllatavalt, roaga kõlavad hästi kokku käepärased valged lilleõied ja õhukesed musta redise viilud. Foto: Lauri Laan

Merineitsi restorani kabareeõhtusöökidel võrgutab taldrikutel nii ilu- kui ka maitsemeeli toidukunst, mis on sündinud peakokk Margus Tammpere loomepalangutes. Elustiil uuris, milliseid (moe-)hoovusi ta toidu taldrikule seadmisel järgib.

Üks viimaste aastate olulisemaid suundumusi kogu maailma restoranides on see, et roa põhikomponendid ei asetse mitte taldriku keskel, vaid rõhuga ühe serva poole. Kas alla, üles, paremale või vasakule, on koka enda teha. Merineitsi peakokk Margus Tammpere näiteks eelistab sättida toidu enamasti rõhuga taldriku paremasse äärde.

Tomati- või kurgiviil toidu kõrval võiks restoranides olla aga juba ammu läbitud etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles