Paar kaotas tänu piinlikele pulmafotodele kahepeale üle 150 kilo

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Dublinis elavad Noel ja Leisa Hoey kaalusid kahepeale kokku koguni 330 kilogrammi. Ent pärast oma pulmafotode nägemist teadsid mõlemad, et midagi peab muutuma.

Noel ja Leisa Hoey olid mõlemad niivõrd kogukad, et nad ei saanud lennukis kõrvuti istuda. Paaril õnnestus ka oma voodiraam koguni neljal korral ära lõhkuda, sest nad lihtsalt olid koos liiga rasked. Pärast pulmafotode nägemist võtsid nad ei kätte: 35-aastane Noel kaotas 101 kilogrammi ja 33-aastane Leisa 50 kilogrammi, kirjutab Daily Mail.

«Kui ma nägin meie pulmapilte, siis mul oli väga piinlik. Ma vaatasin seda paari fotodel ja mul oli meie mõlema pärast häbi. Ma teadsin kohe, et need pole fotod, mida ma hiljem hea meelega vaatan. Olin väga pettunud,» rääkis Leisa.

Nad otsustasid üheskoos liituda Suurbritannia kaalulangetusprogrammiga Slimming World. «Lõpuks saame teha asju, mida normaalsed paarid teevad, näiteks enne me ei saanud ühistranspordis kõrvuti istuda ega maganud hästi, sest kartsime, et voodi läheb katki,» sõnas naine. 

Paar tutvus 2003. aastal ja mõlemad tunnistavad, et on terve elu olnud suured kiirtoidu fännid. Eriti julgelt hakkas kilosid juurde tulema aga pärast nende nelja lapse sündi. Asi muutus nii tõsiseks, et naisele soovitati ülekilode vähendamiseks maoklamber paigaldada. Tema kehakaal oli sel ajal 120 kilogrammi, ent kuna ta jäi rasedaks, lükkus operatsioon edasi.

Järgneva paari aasta jooksul hakkas tema kehakaal lähenema 130 kilole ja Noeli kaal oli selleks hetkeks tõusnud juba üle 200 kilogrammi. «Me teadsime, et oleme suured, aga kuna meie ühine kehakaal oli üle 300 kilogrammi, siis olime sisuliselt tiksuvad ajapommid,» rääkis Leisa. 

«Me ei saanud enam ignoreerida seda, et asi oli halb,» lisas Noel. «Olime öösiti sageli üleval ja kuulasime, kuidas voodiraam meie all ragiseb. Pärast ühte öist vahetust tulin koju, hüppasin voodile ja raam andis lihtsalt alla. Pärast seda lõhkusime voodi veel kolmel korral. Lõpuks magasime lihtsalt madratsil.»

Kui Noel tegi Leisale 2013. aastal abieluettepaneku, pidi naine helistama pruutkleitide salongi ja küsima, kas neil on ka suuremaid kleite. «Kleidi valimine polnud niivõrd maagiline protsess, kui ma olin arvanud. Kõigest üks pood pakkus minu suuruses naistele pulmakleite, seega valik polnud väga suur. Enamik kleite jättis mulje, nagu kannaksin suurt vetitekki seljas. Ma ei tahtnud üldse, et kusagilt paistaks nahka või et mu figuur välja joonistuks – ma tahtsin lihtsalt peitu pugeda kleidi sisse. Ostsin kõige pikema loori, mille leidsin, et varjata oma pontsakaid käsi,» meenutas Leisa.

Paar ei julgenud isegi pulmareisi broneerida, sest nad kartsid, et ei saa lennukis koos istuda. Ent kõige suurem pettumus ootas neid alles ees. «Kui me lõpuks pulmapildid kätte saime, vaatasin neid pilte ja olin sõnatu. Me mõlemad olime hiiglaslikud. Ma teadsin, et Leisale need ei meeldiks, seega ma rebisin need katki ja viskasin minema,» tunnistas Noel.

Leisa aga teadis, et pildid peavad tulema ja küsis mehelt muudkui nende kohta. Noel mõtles pidevalt ettekäändeid välja, miks fotod pole veel kohal. Lõpuks tunnistas mees talle tõtt.

Tänu neile piltidele otsustas Leisa lõpuks liituda Slimming Worldiga. Kaks nädalat hiljem pani ka Noel end kirja. Ei kulunud kaua, kui nad mõlemad märkasid oma keha juures muutusi. «Riided jäid meile suureks. Pidime ostma muudkui uusi asju, mida kanda. Meie kehad muutusid ikka väga palju,» rääkis naine.

Nüüdseks on nad kahepeale kaotanud üle 150 kilogrammi ja Leisa ütles, et nad tunnevad end imeliselt. «Mulle valmistavad rõõmu pisiasjad: saan lastega joosta ega pea enam vaatama vaid pluss-suuruses rõivaid. Mul on palju rohkem vabadust. Noel näeb ka palju noorem välja. Ta on nagu uus mees,» rõõmustas Leisa. Ta tunnistas, et oleks tahtnud abielluda pärast kaalulangetust, aga samas olid just pulmapildid need, mis ajendasid paari tegutsema.

Paaril on plaanis oma pulmatõotusi korrata ja Leisa loodab sel korral kanda oma unelmate pulmakleiti. «Oleme nii palju alla võtnud, et pulmasõrmused on suureks jäänud. Peame laskma need ümber teha ja siis saame ka pulmapildid, mille üle uhkust tunda,» sõnas Noel.

Paari menüü enne kaalulangetust:

  • hommikusöök: seitse viilu peekonit ja kolm muna praetult, oad, seened ja röstsai;
  • lõuna: poest ostetud võileib ja valmistoit või kana ja friikartulid mõnes kiirtoidukohas;
  • õhtusöök: popkorn, krõpsud, šokolaad.

Paari menüü nüüd:

  • hommikusöök: Weetabixi hommikusöögihelbed maasikate või mustikate ja banaaniga;
  • lõuna: singi- või kanasalat;
  • õhtusöök: liha või kana koos köögi- ja juurviljadega;
  • snäkid: puuviljad. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles