20 kasulikku nippi, kuidas muuta end vaimselt tugevamaks inimeseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

2016. võiks ju olla aasta, kui hakkad endale väikseid väljakutseid esitama ja muutud seeläbi vaimselt tugevamaks inimeseks. Kui oskad oma emotsioone, mõtteid, toitumist ja vaadet elule kontrollida, siis võid kindel olla, et sind ootab ees edukas ja õnnelik elu.

Lifehack tõi välja 20 kasulikku nippi, mis aitavad sul muutuda vaimselt tugevamaks.

1. Loe vähemalt korra kuus mõnda raamatut, mis sind inspireerib. Raamatud sellest, kuidas teised inimesed on takistusi ületanud, võivad sind inspireerida ja muuta su ellusuhtumist.

2. Alusta päeva kohviga. Kohv aitab aju aktiveerida ja häälestab sind kenasti päevaks.

3. Lahenda ristsõnu. Mõnikord pole midagi mõnusamat, kui saad hommikul aja maha võtta ja lahendada ajaleheristsõna. 

4. Jaluta. Aju vajab aeg-ajalt puhkust. Jalutamine ja värskes õhus olemine laseb ajul puhata, kuid samas hoiab su keha tegevuses. 

5. Proovi mediteerimist. Mediteerimine on väga kasulik oskus, mis on tuttav kõigile vaimselt tugevatele inimestele. Mediteerimine võib sind ja su elu oluliselt muuta.

6. Söö hommikusööki. Ära lahku kodust tühja kõhuga. Selleks, et aju saaks normaalselt töötada, vajab ta kütust. Kui sa ei armasta suurt hommikusööki, siis söö vähemalt üks banaan, mis annab sulle mõneks ajaks energiat.

7. Veendu, et saaksid öösel korralikult magada. Vaimne tugevus eeldab seda, et inimene puhkab piisavalt. 

8. Mängi malet. Male on ajule hea väljakutse ega kurna sind liiga ära.

9. Esita küsimusi. Vaimselt tugevad inimesed teavad, et küsimuste esitamine võib nende elu paremaks muuta. See ei jäta sinust rumalat muljet, hoopis vastupidi, küsimuste esitamine tõestab, et sa tahad areneda ja õppida.

10. Ära söö lõunat oma töölaua taga. Sinu loomingulisus tõuseb, kui liigud lõunasöögi ajaks töölauast eemale.

11. Kõnni 5 minutit sirge seljaga. Ürita vähemalt 5 minutit iga päev seista ja kõndida sirge seljaga. Teadlased on leidnud, et see muudab inimesi enesekindlamaks.

12. Tee väike uinak. Teadlaste hinnangul piisab vaid 10-minutilisest uinakust, et tõsta tähelepanuvõimet ja parandada meeleolu.

13. Ole iga päev vähemalt ühe asja eest tänulik. Vaimselt tugevad inimesed teadvustavad endale, mis neil on ja nad on selle eest tänulikud. Nad ei mõtle asjadele, mida neil pole.

14. Vähemalt korra nädalas tee midagi teisiti. Vaimne tugevus sõltub sinu harjumustest, mitte motivatsioonist.

15. Ütle tihemini ei. Mida kergem on sul ei öelda, seda vähem koged stressi. Vaimselt tugevad inimesed teavad, et see on oluline oskus.

16. Ole iga päev vähemalt 30 minutit ilma telefonita. Ideaalis võiksid proovida olla ilma telefonita terve päeva, aga kui see on keeruline, alusta 30 minutiga. Sa ei pea ju kogu aeg kättesaadav olema ja see mõte on äärmiselt vabastav.

17. Joo üks alkohoolne jook vähem. Alkohol mõjutab keharakke ja selle mõju on kõige paremini nähtav ajus. Alkohol aeglustab ajutööd.

18. Naerata vähemalt korra päevas mõnele võõrale. Naeratamine vähendab stressihormoone, mis võivad muidu su vaimset ja füüsilist tervist negatiivselt mõjutada. 

19. Laula duši all. Laulmine parandab meeleolu, sest aitab vallandada endorfiine ja oksütotsiini – hormoone, mis muudavad tuju heaks ja aitavad lõõgastuda.

20. Võta nädalas vähemalt üks tund vaid iseenda jaoks. Väga tähtis on see, et sa oskaksid üksi olla ja oleksid üksinda rahul. Sa ei pea olema pidevalt teiste seltskonnas, et end hästi tunda. Üksiolek võib olla vaimsele tervisele väga kasulik, sest suurendab loomingulisust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles