Tosin David Bowie' mõtet inimestest, elust ja suhetest

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Bowie 2003. aastal.
David Bowie 2003. aastal. Foto: SCANPIX

Üleeile kaotas maailm ühe oma säravaimatest tähtedest – maksavähi tagajärjel suri muusik ja multitalent David Bowie. Tema auks panime kokku nimekirja ta mõtetest, mida ta on aastate jooksul meeste, naiste ja suhete kohta avaldanud.

«Ma olen oma imidžit nii mitu korda uuesti loonud ning ma elan eituses, et ma originaalis olin üldsegi ülekaaluline Korea naine.»

«Ma pidin endale aastaid tagasi lõpuks tunnistama, et ma ei oska hästi sõnadesse panna, mida ma asjade suhtes tunnen. Aga mu muusika teeb seda minu eest, tõesti teeb.»

«Ma kirjutan peamiselt väga isiklikest ja üsna üksildastest tunnetest ning ma uurin neid iga kord erineva nurga alt. Teate, ma ei ole üleliia intellektuaalne. Jumala eest, ma olen poplaulja! Inimesena olen ma üsna mittekomplitseeritud.»

«Ma usun, et Madonna pole väga õnnelik naine. Enda kogemuse põhjal võin ma öelda, et muutes sel viisil oma lavapersooni – seda tõukab tagant näriv vajadus olla tähelepanu keskpunktis. Ja see pole meeldiv vaimne seisund, milles olla.»

«Ma olen väga rahul ja see meeldib mulle. Ma ei uskunud kunagi, et ma võiksin olla perele keskendunud mees, ma ei uskunud, et see on osa minu ehitusest. Aga keegi kunagi ütles, et vanemaks saades muutume inimesteks, kelleks me oleme loodud ja ma tunnen, et see juhtub minuga. Ma olen väga üllatunud selle üle, kes ma olen, sest ma olen tegelikult täitsa oma isa moodi!»

«Kuulsus surub huvitavatele inimestele peale keskpärasuse.»

«Meie peres on skisoidne joon, nii et ma võin öelda, et see kindlasti on mind mõjutanud. Suurem osa mu perekonnast on viibinud mingit sorti vaimuhaiglas ja mu vend ei tahagi sealt lahkuda. Talle meeldib seal väga.»

«Ma usun, et Mick Jagger oleks hämmastunud, kui ta saaks teada, et paljude inimeste jaoks pole ta mitte seksisümbol, vaid hoopis emafiguur.»

«Ma olen alati kahetsenud, et ma pole saanud oma vanematega vabalt rääkida, eriti oma isaga. Ma olen oma pere kohta nii palju erinevaid lugusid kuulnud, et ma ei tea enam, mida uskuda. Igal sugulasel, kellega ma räägin, on mineviku kohta oma lugu.»

«Te ilmselt arvate, et kui rokkstaar on abielus supermodelliga, on see maailma parim asi. See ongi.»

«Homne kuulub neile, kes kuulevad seda tulemas.»

«Vanemaks saades taandub kõik kahele või kolmele küsimusele. Kui kaua? Ja mida ma teen selle ajaga, mis on veel alles jäänud?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles