Seksuaalrünnakud Euroopas: Europe röövimine ja rüvetamine?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean François de Troy maal 1716. aastast «Europe röövimine»
Jean François de Troy maal 1716. aastast «Europe röövimine» Foto: Wikipedia.org

Youtube`is on mitmeid videoid, milles käsitletakse Saksamaal Kölnis ja veel teistes linnades aset leidnud naistevastaseid seksuaalrünnakuid ja vägistamisi sisserännanud Lähis-Ida ja Aafrika päritolu meeste poolt.

Kui vaadata aga tagasi antiikmütoloogiasse, siis saab paralleele tõmmata Vana-Kreeka mütoloogilise printsessi Europega, kelle võrgutas, alistas ja röövis peajumal Zeus.

Legendi kohaselt oli Europe Foiniikia printsess, kellele jumal Zeus saatis kummalise unenäo, milles kaks naist tema pärast kaklesid. Ühe naise nimi oli Ida ja teine oli lääs. Jumal selgitas, et kui Ida võidab, siis saab Europe jääda kodumaale, kui aga Lääs võidab, siis peab lahkuma ja minema läände.

Zeus tahtis näha Europe reageeringut ja sai teada, et Europe ei taha kodust lahkuda. Zeus langetas otsuse ta röövida, muutes end härjaks.

Zeusil õnnestuski Europe valge härjana ära võluda ja ta vägisi kaasa viia. Nende elupaigaks sai Kreeta saar, millest läände jäävaid alasid hakati nimetama Euroopaks.

Kui vaadata tänapäevasündmusi, siis juba mõnda aega on kestnud «Europe alistamine ja röövimine» ehk massimigratsioon, mis on kaasa toonud mitmeid muutusi Euroopa piiridel, rahalisi kulutusi ja seksuaalvägivalla.

Mitmed sotsiaalteadlased on nentinud, et kultuurilised kokkupõrked on vältimatud. Kui eurooplased on enamjaolt hingamisruumi armastavad ja avalikkuses respekti üles näitavad, siis Lähis-Ida ja Aafrika päritolu isikud on harjunud elama suurte kogukondadena, kus naistel on teisejärguline roll ja selle tõttu on naised ärakasutamiseks.

Migratsioonikriisil on mitu põhjust, mitte vaid sõjalised konfliktid, diktatuurid ja nälg. Euroopa jõukusest on saanud Eldorado, mis toob kohale need, kes «meepotist» tahavad osa saada. Samas teeb vaesuses elamine sisserändajad väga nutikaks ja nad leiavad üles seadusaugud ja kõik muu, mis neid aidata saab.

Tähtis nüanss on, et enamik Euroopasse saabunuid on noored tugevad elujõus mehed, kes ei pruugi aga austada Euroopa kultuuriruumis kehtivaid reegleid.

Parempoolsete vaadetega isikud korraldavad sageli proteste sisserändajate vastu, keda ametlikel andmetel on Euroopas juba üle ühe miljoni. Arvatakse, et mõne aasta pärast on neid juba kümme miljonit.

Sisserändajad on nagu Zeus, kelle eesmärgiks on Europe (Euroopa) endale allutada ja ta rüvetada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles