Tehnikatootja vastuoluline reklaam tekitab palju pahameelt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Üks elektroonilisi seadmeid tootev ettevõtte tuli turule uuendusliku seadmega: ili on pisike vidin, mida saab kaelas kanda ja mis tõlgib automaatselt sinu öeldu mõnda teise keelde. Seade ise tundub olevat väga originaalne ja tore, ent see, kuidas ettevõte on otsustanud seda reklaamida, on saanud palju kriitikat.

Videos käib üks mees mööda Tokyo tänavaid ja üritab kohalikke naisi suudelda. Pole teada, kas videos osalevad naised on näitlejannad või mitte, kuid kui mees neile läheneb ja oma pakkumise ümber tõlgib, siis on naiste näost näha tõelist üllatust: mõni hakkab naerma, mõni põgeneb mehe eest ja üks naine justkui lööb teda, edastab Independent.

Reklaamvideo tutvustuses seisab: «Dean, kes on Suurbritanniast ega oska üldse jaapani keelt, kasutab ilit, et suhelda jaapani naistega, kellega ta pole varem kohtunud ja küsib, kas tohib neid suudelda.» Samuti on tutvustuses kirjas, et ili aitab «öelda hüvasti keelebarjäärile».

Ühel hetkel ei näha, et mees lausa jookseb järgi ühele naisele, kes tema pakkumisest keeldus. Ta väidab naistele, et selline asi on «Suurbritannias täiesti normaalne». Viimase naisega on mehel üsna kohmakas vestlus, mille tulemusel nad ikkagi suudlevad ja mees hoiab mõlema käega naisest kinni.

Sotsiaalmeedias on leitud, et tegemist on toreda seadmega, kuid reklaam on «jube», mõned on lausa väitnud, et reklaamis toimuv on «seksuaalne ahistamine».  

Vaata reklaami, mis mulje see sulle jätab?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles