Teadlased kinnitavad: just praegu on õige hetk seksida

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuidas sinul viimasel ajal lood seksiga on? Ei lähe väga hästi? Põhjus võib olla selles, et sa seksid valel ajal.

Enamiku jaoks meist seostub seks õhtuse või isegi öise ajaga. Käib see ju nii, et kõigepealt deit ja dinner, siis kino, seejärel vein ja alles siis hubases küünlavalguses sööstetakse teineteise kehade kallale.

Kui sa aga tahad tõesti suurepärast seksi nautida, siis tasub pöörata pilk teadusuuringute poole, vahendab Distractify. Hormooniekspert Alisa Vitti on kindlaks teinud, et kõige parem aeg mehel ja naisel seksida on just praegu, pärastlõunal kell kolm.

Nimelt on just praegu naiste kehade kortisoolitase kõige kõrgem. Kortisool on hormoon, mis muuhulgas muudab erksaks ja annab energiat. Umbes samal ajal on aga meeste östrogeenitase tavapärasest kõrgem, nii et nad on suguühte ajal «rohkem emotsionaalselt kohal».

Kuna aga enamik meist on hetkel tööl ja ei saa kohe seksima tormata, siis soovitab Vitti katsetada teaduse paikapidavust nädalavahetusel ja puhkuse ajal. Samuti ütleb ta, et naiste tsükli järgi on parim aeg kuust seksiks umbes kümme päeva pärast ovulutsiooni, sest siis on aeg, mil naiste kehades on palju östrogeeni ja testosterooni. See toob kaasa iha tõusu ja seks on nauditavam kui tavaliselt.

Niisiis, kõik teaduslikult seksima!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles