Heili Klandorf: Käivad, rääkivad asjad

Heili Klandorf
, Postimees Elustiili juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heili Klandorf
Heili Klandorf Foto: Mihkel Maripuu

Tere! Mul on suur rõõm taas sinuga kohtuda! Möödunud aasta viimasest Elustiilist tänaseni on palju muutunud: aastanumber on uus, uus on ka Eesti esileedi ... Meeter lundki on vahepeal maha sadanud, plusskraadid asendunud käreda pakasega ja ilmselt me kõik oleme terve hunniku asjade võrra rikkamad – jõuluvana tõi.

Asjadest rääkides ... Käesolev ajakiri toob sinuni südamliku intervjuu näitleja Andres Noormetsaga, mehega, kelle kohta võib julgelt nentida – multitalent. Meie vestlusest jäi kõlama üks mõte, mida on hiiglama hea endas kanda: kui tunned, et keegi hakkab sul käest libisema, siis oled teda kogu aeg kohelnud kui miskit, kui asja, mitte kui elusolendit.

Teise inimesega saab koos eksisteerida, teineteise seltskonda nautida ja elu jagada, aga mitte teda omada. Ehk tasub end aeg-ajalt kontrollida: kas viis, kuidas ma end teise inimese suhtes väljendan, on omav või arvestav. Ainuüksi see – lõpetada teise inimese kohtlemine käiva, rääkiva asjana – võib nii mõnegi mõrase suhte taas terveks teha ja päästa. Kes meist ikka tahaks olla kui tarbeese, ukselink, kelle soove, tundeid ja mõtteid ei kuulda ega kuulata, rääkimata nendega arvestamisest. Hoolivamat alanud aastat!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles