Lõhnapsühholoogia: millised parfüümid on eriti võrgutavad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Pole mingi saladus, et parfüüm võib olla väga võimas võrgutaja. Meenuta ise neid kordi, kui kallim on just pesemast tulnud ja lasknud strateegilistesse kohtadesse oma lemmikparfüümi. Kas ta pole mitte imeliselt lõhnanud?

Kui tahad leida aga eriti võrgutavat parfüümi, siis tasuks teada, mida see lõhn võiks sisaldada. Cosmopolitan.co.uk selgitas selle koos lõhnaeksperdi Will Andrewsiga välja.

Lõhnad, mis muudavad kõiki veetlevamaks

On kaks universaalset aroomi, mis mõjuvad nii meestele kui naistele atraktiivselt. Andrews selgitas, et kuna me oleme loodud nii, et mõtleme tihtilugu oma järgmisele söögikorrale, siis toiduaroomid paeluvad meid kõiki. Mõtle näiteks šokolaadi-, kohvi- või vaniljelõhnale, samamoodi mõjuvad ka küpsete puuviljade lõhnad.

Neid aroome kasutatakse naiste- ja meesteparfüümides üsna erinevalt. Kui meesteparfüümidesse lisatakse vaniljet selleks, et see muudaks lõhna pehmemaks, siis naisteparfüümides lisab vanilje rikkalikkust ning magusust. 

Millist reeglit tasuks jälgida, kui valid n-ö võrgutavat lõhna? Andrews soovitas järgida oma sisetunnet, sest keha ütleb sulle, milline parfüüm on ideaalne. «Meid tõmbab enesekindlate inimeste poole ja miski muu ei viita enesekindlusele nii, nagu parfüüm, mis sobib kokku selle kandjaga,» lausus ta.

Lõhnad, mis muudavad naise kütkestavaks

Umbes 65 protsenti naiste parfüümidest on lillelõhnad ja Andrewsi sõnul on selleks kindel põhjus. «Inimesi tõmbab tuttavate lõhnade poole,» sõnas ta. «Kuna lilli seostatakse naiselikkusega, siis muudab lillelõhn naise veetlevamaks.»

Sulle ei meeldi lillelõhn? Pole probleemi, piserda oma randmele šokolaadi-, kohvi- või vaniljearoomiga parfüüme. Samuti võiks proovida värskeid unisex parfüüme, mis on väga kelmika alatooniga ja mõjuvad värskendavalt. 

Andrews soovitas naistel lasta parfüümi näiteks põlveõndlasse – kui kannad seelikut, siis liikumise ajal pääseb parfüüm sealt ideaalselt esile. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles