Armukese pidamise reeglid

, ajakiri 30+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Armuke on selleks, et nautida seda, mida oma elukaaslane ei paku. On küllalt inimesi, kes tahavadki niimoodi – igapäevane rutiin pluss armuke. Armukest, kellega koos veeta romantilisi õhtupoolikuid koos veini ja seksiga, kellega koos mängida rollimänge või proovida voodis midagi sellist, millega oma elukaaslane iial ei nõustuks, kirjutab nutiajakiri 30+.

Mida aga meeles pidada, et vahelejäämine lükkuks võimalikult kaugesse tulevikku? Märksõnad on kontroll, kontroll ja veel kord kontroll. Soovitatav on endale hankida mõistus ja taiplikkus, sest muidu jääd raudselt vahele. Siiski, kui suudad järgida mõnd kirjutamata reeglit, on puhtalt pääsemise võimalus suurem. 

Ära mine mitte kunagi kodust välja ilma põhjenduseta. Mõtle kolm sammu ette. Kui vähegi hoolid oma elukaaslasest. Ja armukesest. Kui lähed kinno sõpradega, siis lähedki. Pluss armukesega. Kui lähed töökaaslastega pidutsema, siis lähedki. Ja muidugi on seal armuke. Kui lähed kohvi jooma koos tuttavatega, siis võid seal ju täiesti juhuslikult kohata armukest.  Niisiis – ära kunagi jäta muljet, et lähed kuhugi üksi. See võib tekitada kahtlusi. Inimesed ei käi ju üksi ... tavaliselt. 

Siia juurde käib reegel – kõige turvalisem on leida armuke väljaspool tavalist suhtlusringkonda. Veel parem, kui teil poleks ühtegi ühist sõpra-tuttavat. Muidugi, Eestis on see võimatu, niisiis tuleks lihtsalt minimeerida ühiste tuttavate seltskonda. Pole väga hea idee kokku lasta armukest ja oma parimat sõpra. Või inimest, kes sind tunneb.

Näide elust. Tiit (nimi muudetud) kohtas oma tulevast armukest töökaaslastega kõrtsis pidutsedes. Sellest ajast saati on nad kohtunud. Kuni Tiidu naine sattus usalduslikult vestlema mehe sõbraga, kes teadis väga hästi ka tema armukest. Päris nii kaugele asi tookord ei läinud, et sõber oleks viidanud otse armukesele kui armukesele, aga see oli lähedal. Kui Tiit sai sõbralt hoiatuse, igaks juhuks, siis lõpetas ta armukesega suhtlemise. Talle olid tähtsad pere ja kolm last. Kuigi Tiidu naine käitus mitu kuud pärast suhte lõpetamist tujukalt, olukord klaarus, sest kahtlused ei leidnud kinnitust. 

Üldiselt tasuks armukest hoida lausa teises linnas, ent kui see pole võimalik, siis 20–30 kilomeetrit oma elupaigast. Kindluse mõttes. Nii on piinlikud kohtumised tuttavate ja pooltuttavatega, millest võivad tekkida juhuslikud ja sunnitud jutuajamised ning sealt edasi mitte enam nii juhuslikud väljatulemised, viidud miinimumini. 

Kui aga on juhtunud see õnn või õnnetus, et armukeseks on sõbra naine või töökaaslane või muud moodi tihedamalt seotud inimene, siis tuleb väga hoolikalt jälgida, kuidas te omavahel seltskonnas suhtlete. Üldiselt läheb see läbi ainult siis, kui elukaaslasel on ükskõik või oled jätnud sellise mulje, et käitudki kõigiga vabalt, ilma et midagi selle taga oleks. Nii või naa nõuab säärane olukord äärmist diplomaatiat. 

Kustuta ära kõik armukeselt tulnud kirjad. Kohe, kui oled need läbi lugenud. Ükskõik, mida need sulle tähendavad. Ükskõik kui süütu sisuga need on. Kustuta nii, et neid ei saa taastada. Juhul kui sulle ei saadeta tiguposti, siis on muidugi raskem. 

Proovida võib ärapõletamist, söömist või vetsupaberina kasutamist. Kuigi see viimane on kahtlane, sest mõned paberid on tehtud selleks, et arheoloogid leiaksid need maapõuest 500 aasta pärast ning teeksid järeldusi ühiskonna kultuurikihist.

Elust võetud näide. Värske ema Mairi (nimi muudetud) läks elukaaslasele töötoast telefoni tooma, elukaaslane oli selle aga lahti unustanud. Kiire oli, sest laps vajas ruttu uusi mähkmeid. Mees ruttas Mairile neid tooma ning pärast jäi ise elutuppa telekat vaatama. Mehe telefoni helisedes tõttas naine seda tooma. Mairi pilgu ees avanes afäär, mida ta ei osanud kahtlustadagi. 

Niisiis, ära jäta kunagi telefoni ripakile. Isegi kui nimetad armukese ümber ehk õigeid nimesid ei kasuta või Matist saab Kati, võib elukaaslasel tekkida küsimus – kes pagan see veel on ja miks ta niimoodi kirjutab või selliseid pilte saadab. Kui sa pole väga osav valetaja või on elukaaslane äärmiselt umbusklik, on väga lihtne vahele jääda. Niimoodi jäädaksegi vahele ... 

Siiski, kõige kindlam on küsimustele silmarõõmu kohta vastata nii: mul pole aimugi, millest sa räägid. Koos variatsioonidega. Kui see läbi ei lähe, võta kõik rõõmuga omaks, keera kaks-kolm korda vinti üle ja siis ei usuta sind kindlasti. Või siis vastupidi. 

Pigem küsida vastu ehk siis rakendada kõiki demagoogilisi võtteid, mis pähe tulevad. Paraku aga näevad inimesed nii mõnigi kord teineteist läbi ja ükskõik kui osavad katsed ennast õigeks rääkida on tulutud. 

Mairi ja elukaaslase jutt oli lühike ning ühine kooselu läbi, kuitahes õnnelik see kõikidele tuttavatele-sõpradele ka näis. Niisiis, kustuta alati kõik armukeselt või potentsiaalselt armukeselt saadud kirjad. Kui sa just ei taha vabaneda senisest kooselust.

Miks pidada armukest

• Vahel tahad lihtsalt seksi, mitte armastust (jah, need on erinevad asjad).

• Garanteeritud voodirõõmud ilma emotsionaalse sideme ja kohustusteta.

• Armukest pidada on odavam. Ei pea tegema hinnalisi kingitusi või romantilisi kohtumisi. Kumbki pool on vaid «ühe asja» peal väljas.

• Teinekord on värskendav rikkuda üldisi moraalitavasid ja arusaamu sellest, mis õige, mis vale.

• Hea võimalus maandada «päris» suhtes tekkinud stressi.

Seks on terviseks!

Kui kodus piisavalt seksi ei saa, võib armukese pidamist vaadata ka kui tervist edendavat ettevõtmist. Umbes nagu jõusaalis käimist.

Pool tundi intensiivset seksi põletab umbkaudu 200 kalorit. Selle arvelt võite endale enne või pärast vahekorda klaasikese punast veini lubada. Samuti tugevdab seks immuunsüsteemi ja langetab vererõhku. Väheneb südamerabanduse risk.

Orgasmi ajal toodab aga keha valuvaigistavaid aineid. Samuti tagab regulaarne seks parema une ning vähendab stressi.

Neil, kes dieeti peavad, on aga hea teada, et lusikatäis spermat sisaldab ainult seitse kalorit. Seetõttu võib sperma neelamist vaadelda osana madalakalorilisest dieedist.

***

Kord kuus ilmuv nutiajakiri 30+ on kättesaadav vaid tahvlites ja telefonides, lugemiseks tuleb alla laadida tasuta 30pluss äpp.

Ajakirja jaanuarikuu numbrist leiad muuseas pööraseid eksperimente, kultuuri- ja kunstikriitikat ning detailseid, sõnas, helis, pildis ja videos edastatud praktilisi juhtnööre: kuidas kodus kesvamärjukest valmistada, arvutisse salvestatud andmeid turvaliselt ladustada või tennispalliga pauku teha ja veel palju muud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles