Tütart ahistajate eest kaitsta üritanud isa: ma ei näinud ühtki politseinikku!

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uusaastaöö ilutulestik Kölnis.
Uusaastaöö ilutulestik Kölnis. Foto: SCANPIX

Uwe Beister veetis uusaastaöö koos oma tütre Tabea ja tolle abituriendist sõbranna Leaga Kölni raudtejaama lähedal restoranis, kuid ilutulestikku vaatama minnes ja hiljem koduteel langesid noored naised ahistajate küüsi.

Isa seisis eespool ja jälgis ilutulestikku, kui kuulis seljatagant karjatust: ahistaja oli ta tütre Tabea üles tõstnud ja rindu käperdanud, ent lasi naise tulema. Vahetult enne oli õues suitsetamas käinud Lea sattunud nelja tumedat verd prantsuse keelt kõnelnud mehe ohvriks, kes teda suudelda ja käperdada üritasid. Veidi pärast seda otsustas Beister koos tütarlastega pidustustelt lahkuda, kuid raudteejaamas tabas neid täielik šokk: jaam oli pungil tema hinnangul araablase välimusega mehi, ent ühtki politseinikku ega raudtejaama töötajat polnud näha. «Haarasin ka Lea enda juurde, et näidata: ma olen tüdrukutega koos ja kaitsen neid, aga ründajaid see ei huvitanud. Nad kippusid minuga rüselema, et tütarlastele lähedale pääseda,» jutustas Beister SAT1 hommikusaates.

Õnneks lõpuks siiski rongile pääsenud ja koju jõudnud, on isa enim nördinud politsei tegevusetuse üle. «Kui vägivallavastast demonstratsiooni turvab 30 politseimasinat ja tol ööl polnud läheduses ühtki, siis on midagi valesti,» hindas ta.

Hommikusaates räägiti ka Kölni linnapea soovitustest naistele liikuda põhiliselt kambas ning kui keegi kipub lähedale tulema, näidata käeliigutusega konkreetselt: lähemale ei tule! «Vaevalt ettesirutatud käsi päästaks mind ahistaja või röövli küüsist, sest ma olen ikkagi temast nõrgem,» hindas soovitusi nullilähedaselt kasulikuks uusaastaööl ahistamise ohvriks langenud Lea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles