Eesti disainer mõtles välja nutika nagi, mis kannab palju ja hoiab ruumi kokku

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nu Nordik

Eesti disainer Johanna Tammsalu mõtles välja vahva köis-nagisüsteemi Nörk Rack.

Selline materjal nagu nöör võlus Johannat, kui ta hakkas tööle köiest ehtebrändiga Joti Knot.  «Köis on tõeliselt tugev, kaalult kerge ja olemuselt kompaktne. Kui inimesed võivad julgelt rippuda suurtel kõrgustel kogu oma keharaskusega peene köie otsas, siis miks mitte kasutada sama materjali ka igapäevaste esemete hoiustamiseks või riputamiseks kodus,» on ta süsteemi iseloomustanud.

«Nähes klassikalise nagisüsteemi miinuseid, eriti talvel, kui riiete raskuse ebaühtlase jaotuse tõttu kipuvad nagid kergesti ümber kukkuma, tundub laest rippuv süsteem väga loogilise ja kindlana. Klassikaline nagi peab olema kas väga raske või lai, et see stabiilsena püsiks. Seda ei ole väga mugav transportida ning võtab väikestes majapidamistes palju ruumi,» kõlab nagisüsteemi NÖRK RACK iseloomustus.

Erivärvilist Nörk Rack nagisüsteemi saab aga riputada lakke või tala külge, 2,3 m pikkusel nailonköiel on 5 nagikonksu. Köiel olevad konksud on spetsiaalselt valminud süvenemisel alpinismitehnikatesse. Konks lukustub köiele surve avaldumisel, kus kahe materjali hõõrdumine takistab või pidurdab kokkupuutuva pinna libisemist mööda teineteist. Nagisüsteemi leiab ka Nu Nordiku disainipoest või Eesti Disaini Majast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles