Teadlased leidsid, et töötavatel emadel on edukamad tütred

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Töötavad emad tunnevad sageli end süüdi, et nad ei veeda lastega piisavalt palju aega, on liiga kaua õhtuti kontoris, et neist lihtsalt ei piisa perekonnale, et nad ei suuda anda nii palju, kui lapsed vajaksid. Tegelikult ei tasu nii palju muretseda, sest teadlased on leidnud, et töötavate emade tütardest sirguvad väga edukad naised.

Harvardi ülikoolis tehti suuremahuline uuring, millest selgus, et töötavate emade tütardel on täiskasvanuna parem karjäär, kõrgem palk ja võrdsem suhe partneriga kui neil naistel, kelle emad olid omal ajal kodused. Uuringu eesmärgiks oli leida seos ema töölkäimise ja laste toimetuleku vahel. Kõige rohkem kasu saavad ema töötamisest just tütred, kirjutab Lifehack.

Uuringu jaoks koguti ajavahemikus 2002-2012 andmeid 24 riigis, nende hulgas ka USAs ja Suurbritannias. Teadlased selgitasid, et nende jaoks ei tulnud just suure üllatusena see, et ema töölkäimine mõjutab kõige enam tütreid USAs ja Suurbritannias, kus üldine hoiak karjäärialase võrdõiguslikkuse osas võib olla suuremaks takistuseks kui Soomes või Taanis.

Uuringust selgus, et töötavate emade tütred käivad täiskasvanuna tõenäolisemalt tööl, neil on enamasti väga head töökohad, nad töötavad kauem ja teenivad rohkem palka kui koduste emade tütred. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles