Et ühiskonnas oleks lastega kõik hästi, peame panustama üheskoos

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värskelt jõustunud uue lastekaitseseaduse olulisem mõte on pakkuda igale Eestis elavale lapsele vajalikku abi. Sotsiaalkindlusameti peadirektor Juta Saarevet ütleb, et ka piiramatu hulk lastekaitsetöötajaid üksi ei suuda pakkuda tuge kõikjale ja kõigile. Et jõuda ühiskonnani, kus lastega on kõik hästi, peame sellesse panustama kõik koos.

«Meie ühine vastutus on märgata abi vajavat last ja perekonda, sest igaüks meist on laste kaitsja,» rõhutab Saarevet. «Olles koos sedavõrd tugevad, ei vajagi lapsed liigset professionaalset lastekaitset.»

Alanud aastaga jõustunud uue lastekaitseseaduse eesmärk on soodustada lapsi väärtustava ja laste arengut võimaldava elulaadi ja keskkonna kujundamist. Just ennetamise ja õigeaegse sekkumisega püütakse esikohale seada laste huvid ja elukvaliteedi parandamine. Kõike seda hakkab koordineerima lastekaitseüksus neljas Eesti piirkonnas.

Sotsiaalkindlustusameti lastekaitseüksuse spetsialistid hakkavad tööle Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Jõhvis, et lastega tehtavat tööd koordineerida ning eelkõige toetada ja tugevdada kohalike omavalitsuste lastekaitsetööd ning ühtlustada üleriigilist lastekaitsetöö praktikat. Spetsialistide ülesandeks on lastekaitsetöötajate nõustamine, koolitamine ja järelevalve.

Lapse parimaks elukeskkonnaks on perekond ning kui perekond vajab abi, peavad spetsialistid lapsevanemaid toetama ja suunama, et tagada laste heaolu.

Lapse parimaks elukeskkonnaks on perekond ning kui perekond vajab abi, peavad spetsialistid lapsevanemaid toetama ja suunama, et tagada laste heaolu.

Abivajava lapse märkamisel tuleb sellest kindlasti teavitada kohaliku omavalitsuse lastekaitsespetsialisti, sotsiaaltöötajat või helistada lasteabi telefonil 116 111, mis võtab kõnesid vastu ööpäev läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles