Kas väsimatu naine suudab rahu leida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Danielle McNally jooksis ilma probleemideta läbi neli maratoni. Hoopis meditatsioon oleks tal tossu peaaegu välja võtnud...

«Kui keegi ütleb, et mediteerimiseks pole aega, ütlesin talle: «Aga selleks on, et end halvasti tunda?»» räägib meditatsiooniguru Gabrielle Bernstein meie esimesel kohtumisel ja ma pean tunnistama, et tema jutus on point.

Iidsest praktikast on järsku saanud trend, mille plusside kohta ilmub pea iga nädal mõni uus uuring: see vähendab stressi, võitleb enneaegse vananemisega, tugevdab immuunsüsteemi jne. Tuleb välja, et mediteerimine sõna otseses mõttes lõdvestab ületöötanud ajus piirkondi, mis on seotud ärevushäiretega, ja stimuleerib neid, mis hoiavad emotsioone tasakaalus. Miinused? Neid ei tundugi olevat. Tegemist oleks nagu imevahendiga, millel puuduvad kõrvalnähud. 

Just seetõttu otsustasingi seda proovida. Tekkis aga probleem: ma ei suutnud sellega pihta hakata. Mul oli liiga palju muid tegemisi ja isegi kui oleksin leidnud aega, et rahulikult vaikuses istuda, siis kuidas suudaksin vaigistada mõtteid sellest, millega peaksin tegelema?

Eksperdid ütlevad, et mediteerimiseks on vaja kolme eeltingimust: (a) mugavat asendit vaikses ruumis, (b)keskendumist millelegi konkreetsele ja (c) eelarvamuste puudumist.

Loe edasi jaanuarikuu Cosmopolitanist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles