Kleer Maibaum: sünnikogemus peegeldub lapse suhetes teiste inimestega

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kleer Maibaum
Kleer Maibaum Foto: Marina Pushkar

Näitlejanna Kleer Maibaumi kolm täiesti erilaadset sünnitust on viinud naise selleni, et tulevikus soovib ta värskelt loodud Algallika Sünnitoetajate Ühingus isegi mõnd rasedate gruppi juhendada, võis lugeda ajakirja Pere ja Kodu eriväljaandest «9 kuud».

Kleer Maibaumi esimene sünnitus ei osutunud sugugi nii lihtsaks, kui ta haiglasse minnes oli kujutlenud - et ta polnud selleks ette valmistunud, sündis nüüdseks üheksa-aastane tütar keisrilõikega.

Teise lapse sünniks ettevalmistumiseks leidis Maibaum aga rohkem aega, käies muu hulgas vabastava hingamise koolitusel. Praeguseks viieaastane poeg sündis loomulikul teel, andes näitlejannale täiesti uue ja õrna kogemuse, samas kui keisrilõikest mäletab tema keha, nagu oleks abi asemel saanud tunda hoopis vägivalda.

Maibaum on veendunud, et sünnituskogemus annab lapsele olulise alginfo, ent operatsiooni ajal on ema järsku kadunud: «Sünnikogemus peegeldub hiljem tema suhetes teiste inimestega.».

Kolmanda lapse tõi Kleer Maibaum ilmale kodus ning tõdes, et oli vaatamata ettevalmistusele harjunud lootma teistele ning iseenda kuulamise asemel lootis, et keegi ütleks, mida peab tegema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles