Tormijooks suurlinnas: New Yorgi 24m2 minikorterile kandideerib üle 4000 soovija

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
My Micro NY nimelisel arendusel läheb taskukohase elamispinna loteriis käiku 14 väikest korterit. Maja loojaks on nARCHITECTS.
My Micro NY nimelisel arendusel läheb taskukohase elamispinna loteriis käiku 14 väikest korterit. Maja loojaks on nARCHITECTS. Foto: nARCHITECTS/Facebook

Njuujorklased on väikese eluruumiga harjunud, kuid taskukohast elamispinda tuleb suurlinnas tikutulega otsida. Sestap pole midagi imestada, kui aadressil 335 East 27th Street asuvatele 24-33m2 suurustele minikorterite pärast käib tõsine konkurentsivõitlus, kirjutab New York Times.

My Micro NY nimelisel arendusel läheb taskukohase elamispinna loteriis käiku 14 väikest korterit - kuidas korterid välja näevad, saad vaadata galeriist. Maja loojaks on nARCHITECTS.

Sooviavaldusi on aga laekunud juba rohkem kui 60 000 tulevaselt üürnikult, kes oleks nõus kasvõi hommepäev sisse kolima - see teeb umbes 4300 sooviavaldust korteri kohta. Pole ka midagi imestada, sest sotsiaaleksperimendi raames turule tulevate minikorterite eest küsitakse üüri umbes 950 dollarit kuus, üle poole vähem tavalisest turuhinnast.  1. veebruaril kolivad aja üürnikud majja sisse ning siis on selge, kes karmis konkurentsivõitluses peale jäi.

Osa korteritest jõuab üüriturule ka tavahinnaga: pea 33m2 suuruse möbleeritud korteri eest nõutakse kuuüüriks 2910 dollarit, mis on kaunikesti krõbe hind. Kohalik omavalitsus minikortereid, mis on väiksemad kui 37m2 tavapäraselt ehitada ei luba, kuid antud projekti osas tehti erand. Keskmine kuuüür umbes 50m2 suuruse korteri eest Suures Õunas on 2555 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles