Oluline asi, mida tasuks töökohta vahetades silmas pidada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks peamisi põhjuseid, miks inimesed töökohta vahetavad, on see, et nad soovivad suuremat palka saada. Ent värske uuring tõi välja olulise fakti: umbes üks inimene viiest teenib uuel töökohal hoopis vähem palka kui vanal.

Konsultatsioonifirma Boston Consulting Group küsis umbes 13 000 tööotsijalt 13 riigist, kas nende sissetulek on töökohta vahetades tõusnud, langenud või samaks jäänud. Tulemustest selgus, et vaid 55 protsenti vastanutest teenib uuel töökohal paremat palka, kirjutab Glamour.

Oluline on märkida, et uuringus osalesid inimesed, kes otsisid tööd sellepärast, et nad olid eelmisest töökohast ilma jäänud. See tähendab, et nad vajasid uut tööd ega hoolinud väga sellest, kas uue ametiga kaasneb ka palgatõus. 

Selgus, et kõige rohkem inimesi, kelle palk on töökoha vahetuse tõttu langenud, on Austraalias, teisele kohale jäi USA. 

Head lugejad, kui teie vahetasite sel aastal töökohta, kas sellega kaasnes ka sissetuleku tõus? Kas suurem palk oli peamine põhjus, miks te töökohta vahetasite?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles