Kuidas nartsissisti ära tunda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kes on nartsissist? See on inimene, kes kannatab haiglasliku eneseimetluse all. Kuidas eristada nartsissiste lihtsalt edevatest inimestest?

Nartsissistidele meeldib inimesi enda huvides ära kasutada, seega on nad osavad looma sinuga pealiskaudseid suhteid ning kameeleonina sind ära petma. Higher Perspective annab nõu, kuidas nartsissisti ära tunda.

  1. Jälgi, kuidas ta oma asjadest räägib. Nartsissistid arutavad sinuga oma kallite asjade, sissetuleku ja raha üle ning seda kõike vihjega, et nad on teistest paremad. Üks asi on tunda uhkust selle üle, et sul on hea elu. Teine asi on rääkida oma varast ainult selleks, et hõõruda teiste nina alla, kui palju sul neist rohkem on.
  2. Jälgi, kuidas ta suhtemaastikul liigub. Nartsissistid liiguvad kiirelt. Ta huvitub sinust, püüab luua usalduslikke suhteid kiiresti, mis laseb tal sind omakasu huvides emotsionaalselt ära kasutada. Alati võib küsida ka sõprade arvamust, sageli suudavad nemad eemalt inimesele täpsema hinnangu anda.
  3. Jälgi, kuidas ta käitub. Nartsissistid on võrgutajad. Ta kasutab spirituaalsust, tundeid, välimust, et sind võrgutada ja panna sind oma mängu mängima. Ta otsib nende inimeste tähelepanu, kes saavad kõige paremini tema vajadusi rahuldada.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles