Juustupala pirnimoosiga

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirnimoos juustuga.
Pirnimoos juustuga. Foto: Valio

Käes on aasta kauneim aeg, mil hing ihkab toidulaual tavapärasest millegi erilisema järele. Jõuluaeg on ideaalne rikkalikku juustumaailma avastamiseks ja erinevate juusturetseptide katsetamiseks, et pakkuda põnevat maitseelamust ja lisada pühadelauale pidulikkust. 

Valio soovitab maitsepiire avardavat juusturetsepti, millega kostitada oma lähedasi selle aasta jõuludel. Proovi näiteks juustupala pirnimoosiga, mis sobib nii meeleolukasse veiniõhtusse kui ka moodsale jõululauale. Retsepti juurde sobivad eriti hästi kõvad juustusordid.

Juustupala pirnimoosiga

Koostisosad:

  • 3 (u 500 g) pirni
  • 1 vanillikaun
  • 2 dl õunamahla
  • 1,5 dl moosisuhkrut
  • 180 g juustu

Valmistamine

Koori ja puhasta pirnid ning küpseta need poolpehmeks. Puhasta vanillikaun, lõika see pooleks ja eemalda seemned. Tõsta vanillikaun, seemned, kuubikuteks tükeldatud pirnid, õunamahl ja moosisuhkur potti. Keeda segu umbes 10 minutit, et pirnid pehmeneksid ja segu pakseneks. Eemalda valminud pirnimoosist vanillikaunad, lase moosil maha jahtuda ja serveeri hõrgu juustuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles