Teadlased tegid kindlaks, kui vanadel emadel on kõige intelligentsemad lapsed

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Iga kahekümnendates eluaastates naine on ilmselt kuulnud uudishimulikke küsimusi suhete ja pere loomise kohta. Tunned muret, sest sa ei pea veel vajalikuks pikaajalisse suhtesse astuda ja lapsi saada? Ole mureta, värske uuring tõestas, et seda ei tasu teha kiirustades.

Londoni majanduskooli teadlased analüüsisid 18 000 Suurbritannia lapse andmeid, mis kajastasid laste arengut ja elu üsna pika perioodi vältel. Teadlaste eesmärgiks oli välja selgitada, kuidas on omavahel seotud ema vanus ja lapse areng. Selgus, et kõige intelligentsemad lapsed on neil naistel, kes olid sünnitamise ajal kolmekümnendates eluaastates, kirjutab Marie Claire.

Teadlased leidsid, et kolmekümnendates sünnitanud naiste lapsed on intelligentsemad, nad saavad erinevates testides paremaid tulemusi ja nende sooritused on paremad lastest, kelle emad olid sünnitamise ajal kahekümnendates või neljakümnendates.

Teadlane Alice Goisis lisas, et kolmekümnesed naised on enamasti kõrgemalt haritud, neil on parem sissetulek, stabiilne suhe, tervislikum elustiil ja nende rasedus on tavaliselt ka planeeritud. Kuigi neljakümnesed emad kipuvad lapsi kauem rinnaga toitma ja loevad neile rohkem ning suitsetavad vähem, võivad selles vanuses emadel olla suurema tõenäosusega ülekaalulised lapsed, sest vanemad emad mängivad oma lastega vähem kui nooremad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles